Renault Scénic lze pořídit za 360 tisíc korun

Zbyněk Klíč
21. 2. 2012 8:02
České verze Renaultu Scénic zatím postrádají nabídku výkonnějších motorů
Foto: Renault

Renaulty Scénic a Grand Scénic dorazily na český trh. Jejich ceny začnou na 360 tisících.

V české nabídce jsou Scénic i Grand Scénic s novými předními partiemi, zájemci o nové přeplňované motory 1,2 Energy TCE 115 a 1,5 dCi 110 ovšem budou muset ještě chvíli počkat. V nabídce českého zastoupení Renaultu totiž prozatím nefigurují ani výkonnější verze zážehových motorů a nejvýkonnější turbodiesel 2,0 dCi 160 je k mání pouze pro Grand Scénic.

Renaulty Scénic a Grand Scénic jsou v modernizovaném provedení na českém trhu nabízeny ve čtyřech stupních výbavy. Základní verze Expression nabízí mimo jiné čtveřici airbagů, ESP, ASR, ABS, EBV, kartu Renault Keyless Drive, palubní počítač, barevnou multifunkční obrazovku, manuální klimatizaci, rádio s CD, MP3 Bluetooth a USB port, výškově stavitelné sedadlo řidiče, elektricky stavitelná i vyhřívaná vnější zpětná zrcátka a přední mlhové světlomety. Druhý stupeň výbavy Dynamique (základní cena 400 tisíc) přidává 16-palcová litá kola, boční lišty v barvě karoserie, LED pro denní svícení, volant a hlavici řadicí páky v kůží, hlavové airbagy, dvouzónovou automatickou klimatizaci, zadní parkovací senzory, tempomat a výškově stavitelné sedadlo spolujezdce.

Od provedení Bose (základní cena 534 tisíc) si lze Scénic i Grand Scénic pořídit pouze se vznětovými motory. Předchozí dva stupně výbavy tato varianta rozšiřuje o 17-palcová litá kola, Hands-free kartu Renault, bi-xenonové světlomety, elektricky sklopná vnější zpětná zrcátka a audio systém Premium Bose s devíti reproduktory. Vrcholné provedení Privilege (základní cena 507 tisíc) přidává systém varování před opuštěním jízdního pruhu, automatické přepínání dálkových světel, audio systém Sound by Arkamys a navigační systém Carminat TomTom s pokrytím celé Evropy.

Samozřejmostí u všech výbav je bohatá nabídka příplatkové výbavy, například vyhřívaná přední sedadla, kožené čalounění nebo otevíratelné panoramatické střešní okno.

 

Právě se děje

Další zprávy