Renault odtajnil ceny nového kombíku Mégane. Oficiálně ho nadále označuje jako Grandtour

Radek Pecák Radek Pecák
4. 7. 2016 9:12
Základní cena nové generace oblíbeného automobilu kategorie nižší střední třída začíná na částce 369 900. Cenovky více vybavených verzí se silnějšími motory se však můžou vyšplhat až k částce téměř 700 000 Kč.
Tvary karosérie nepostrádají francouzský šarm.
Tvary karosérie nepostrádají francouzský šarm. | Foto: Renault

Pokud si zájemce objedná novou generaci Renault Mégane Grandtour v základní výbavě označené jako Life a postačí mu atmosférický motor 1,6 litru s výkonem 115 koní, zaplatí za vůz dealerovi 369 900 Kč.

Právě na takovou částku byla totiž stanovena základní cena tohoto oblíbeného kombíku.

Mezi prvky, které Renault u tohoto vozu poskytuje bez příplatku, patří například lakovaná zrcátka a kliky, světla pro denní svícení z LED diod, elektricky nastavitelná a vyhřívaná zpětná zrcátka, palubní počítač, manuální klimatizace, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, tempomat s omezovačem rychlosti, elektrické ovládání předních oken a rádio s MP3 a Bluetooth.

Nová generace Mégane Grandtour má podstatně větší zavazadlový prostor než dříve (objem dosahuje hodnoty 580 litrů). Rozvor 2712 milimetrů pak má zajistit dostatečný prostor i pro cestující ve druhé řadě. Sedadlo spolujezdce lze sklopit, díky čemuž se do interiéru vejdou předměty dlouhé až 277 centimetrů.

Stupňů výbavy je celkem pět, přičemž auto vyrobené v těch nejvyšších specifikacích (případně za příplatek) může mít zabudovaný například adaptivní tempomat, systém sledování mrtvého úhlu, systém rozpoznávání dopravních značek, automatické přepínání dálkových světel nebo barevný head-up displej.

Pod kapotou se může ocitnout pět zážehových a pět vznětových motorů. Nejvýkonnější benzinový turbomotor má maximální výkon 205 koní a dokáže vůz rozjet na rychlost 230 kilometrů v hodině.

Kombík Renault Mégane technicky vychází z karosářské varianty hatchback, jejíž podrobný test si můžete přečíst zde

 

Právě se děje

Další zprávy