Renault mění podobu svých autosalonů. První je v Průhonicích

Radek Pecák Radek Pecák
2. 12. 2014 6:31
Počet dealerů značky Dacia v posledních dvou letech výrazně narostl.
Renault využije jednoduché tvary a výraznou žlutou barvu.
Renault využije jednoduché tvary a výraznou žlutou barvu. | Foto: Renault

Také Renault zahájil v České republice modernizaci svých prodejních sítí. Akce se týká jak samotné značky Renault, tak i lowcostové Dacie.

Podle nového konceptu již začal fungovat dealer značky v Průhonicích, který navýšil počet zastoupení francouzské značky u nás.

Zatímco počet prodejců vozů Dacia v Česku během posledních dvou let výrazně narostl ze 36 na 48 a počítá se přibližně se sedmi novými autosalony, u značky Renault se podle Zdeňka Grunta, generálního ředitele tuzemského zastoupení Renaultu a Dacie, s tak velkým růstem prodejní sítě už nepočítá. Kromě nového dealerství v Průhonicích se připravují ještě autosalony v Příbrami, Domažlicích a v Mělníku a tím by měla být síť víceméně dobudována.

Foto: Renault

Noví dealeři budou muset mít své showroomy vybudovány podle nových standardů, stávající partnery čeká rekonstrukce nejpozději do konce roku 2017.

V novém prostředí budou mít zákazníci k dispozici přehledné informace o nabídce automobilů na infopanelech a bude tu například speciální prostor pro nejžhavější novinku.

Servis má být dostupnější

Renault současně přichází s nabídkou paušálních cen pro zákazníky značkových servisů. Ty budou uplatněny na všechny modely značky Dacia a na hlavní produkty Renaultu (Twingo, Clio, Thalia, Captur, Mégane, Fluence a Scénic). Zákazník tak u 25 konkrétních úkonů bude dopředu vědět přesnou cenu, kterou při vyzvednutí vozu ze servisu zaplatí.

Mezi těmito garantovanými cenami jsou například výměny palivového filtru, rozvodů, brzdových destiček, olejů, chladicí i brzdové kapaliny. Renault také pro majitele starších vozů obou značek připravil nabídku nových, ale levnějších náhradních dílů pod značkou Motrio. Ty jsou vždy minimálně o pětinu levnější, než je cena originálních dílů Renault. Sortiment Motrio zahrnuje 40 produktových řad a v nabídce je více než 6000 produktů, které podléhají běžnému opotřebení.

 

Právě se děje

Další zprávy