Nový vyzyvatel dobíjecí Škody Octavia: Omlazený Renault Mégane je výrazně levnější

Jan Matoušek Jan Matoušek
6. 8. 2020 6:02
Mégane je třetím nejprodávanějším Renaultem na českém trhu a patří i do desítky nejoblíbenějších kompaktů. Teď navíc přijíždí ve zmodernizovaném provedení, které možná na první pohled nemá tolik novinek, jako kombi ale přijíždí se zásadní inovací - plug-in hybridním pohonem. Tím přímo konkuruje Škodě Octavia iV. Jakou cenovou politiku Francouzi u novinky zvolili, najdete v následující galerii.
Foto: Renault

Renault Mégane Life - od 405 tisíc korun

Základní výbava Life se nabízí s jediným motorem, a to tříválcem o výkonu 84 kW, který ale přijede na trh o něco později než ostatní verze. Akční cena (všechny dostupné verze jsou levnější o 35 tisíc korun, respektive 45 tisíc korun u kombi) hatchbacku je od 405 tisíc korun, kombi je o 20 tisíc korun dražší. Při pohledu do akčního ceníku provedení před modernizací to znamená nárůst o 15 100, respektive 5100 korun u kombi. V akčním ceníku se ale také snížil příplatek za kombi ze 30 na 20 tisíc (běžný ceník bez slev stále počítá s původním 30tisícovým rozdílem).

Seznam základní výbavy odhaluje, proč je Mégane po modernizaci dražší. Jak už bylo zmíněno, má ve standardu plně diodová přední světla a také 4,2palcový displej mezi budíky. Kromě toho nechybí rádio s 4,2palcovou obrazovkou, manuální klimatizace, tempomat, elektrické ovládání předních oken, multifunkční volant anebo 16palcová ocelová kola s kryty.

Akční ceník - Renault Mégane Life

hatchback kombi Grandtour
1.0 TCe / 84 kW 405 000 Kč 425 000 Kč
 

Právě se děje

Další zprávy