Rapid se představí na Designbloku

Tomáš Rybecký
1. 10. 2012 23:31
Škoda se prezentuje na festivalu designu Designblok 2012 v Praze
Foto: Aktuálně.cz

Design značky Škoda se na 14. pražském Designbloku prezentuje třemi instalacemi nového modelu Rapid. Designblok, který se letos koná v prvních dvou týdnech měsíce října v historickém centru Prahy, patří již od roku 1999, k nejvýznamnějším festivalům módy a designu v Evropě.

Designblok je vůbec první příležitostí pro českou veřejnost k seznámení se s novým modelem Škodovky. Vedle Rapidů se mohou návštěvníci festivalu v centru Prahy seznámit také s novým designovým jazykem značky Škoda.

Instalace navíc umožní nahlédnout do zákulisí tvorby automobilového designu. Tři instalace Rapidu ukazují zrod designu vozu Rapid v různých fázích vývoje: jako hliněný model, jako prototyp a jako sériový automobil.

Evoluce Rapidu rozmístěna po Praze

Hliněný model bude k vidění v horní části Václavského náměstí na úrovni ulic Opletalova a Ve Smečkách. Druhá instalace v Openstudiu, ve Šporkovském paláci v Hybernské ulici ukazuje na příkladu nového modelu Rapid v improvizovaném designovém studiu proces tvorby designu automobilu. Návštěvníci zde uvidí nejen prototypy, ale taky designéry a modeláře při práci.

Tečku za příběhem vývoje vozu Rapid udělá konečný, sériový automobil, který bude zaparkován od 3. do 20. října v showroomu výrobce nábytku firmy Vitra v Křižíkově ulici.

 

Právě se děje

Další zprávy