Rapid opět posiluje. Má novou výbavu

Tomáš Rybecký
9. 7. 2013 10:50
Škoda Rapid v novém modelovém roce přidává designové prvky i motorizace.
Foto: Škoda Auto

Nováček české automobilky, Škoda Rapid, bude od srpna k dostání s rozšířenou výbavou. Nové prvky přibudou i exteriéru a Rapid dostane nový dieselový motor.

Kompaktní sedan rozšíří nabídku motorů o vznětový agregát 1,6 TDI s výkonem 90 k. Ten pracuje s přímým vstřikováním common-rail, používá filtr pevných částic a může být na přání vybaven buď 7stupňovou dvouspojkovou automatickou, nebo pětistupňovou manuální převodovkou. Příplatkový paket Green tec zahrnuje technologie snižující spotřebu vozu, jako je systém start-stop, rekuperace brzdné energie a pneumatiky s optimalizovaným valivým odporem. Emise CO2 u modelu Rapid 1,6 TDI Green tec dosahují pouhých 104 g/km, odpovídající spotřeba paliva činí 3,9 l/100 km.

Výraz vozu nově umocňují xenonové světlomety na přání. Nízkoenergetický xenonový zdroj má světelný tok do 2 000 lumenů, takže, na rozdíl od řešení používaných ve vozech vyšších tříd, nevyžaduje automatickou regulaci sklonu a ostřikovače světlometů. Výhodou je nižší cena ve srovnání s xenonovými světlomety s vyšším světelným tokem, při zachování srovnatelné intenzity osvětlení.

V interiéru Rapid nabídne nové kombinace materiálů na tříramenných volantech, které navíc rozšíří svou funkčnost o volitelný multifunkční displej, telefon a ovládání audiosystému. Vyšší výbavové úrovně nabídnou nové ozdobné lišty ve čtyřech designových variantách, nové potahy sedadel a obložení v novém šedém tónu.

 

Právě se děje

Další zprávy