Rapid, nebo jeho dvojče? V prodeji už je i Toledo

Radek Pecák Radek Pecák
21. 11. 2012 6:44
Seat Toledo sice začíná na částce o tři tisíce korun vyšší, než Škoda Rapid, ale...
Foto: Seat

Již druhý model, který je technicky shodný s některým z koncernových sourozenců, představuje letos na českém trhu zastoupení španělské automobilky Seat. Po voze Mii, který patří do stejné rodiny jako Volkswagen Up a Škoda Citigo, nyní začíná prodávat nové toledo. To se přitom vyrábí na stejné lince jako Škoda Rapid a s ním sdílí drtivou většinu komponentů. 

Seat Toledo se začíná prodávat od 292 900 korun, má tedy o tři tisíce vyšší základní cenu než tuzemská Škoda Rapid. V některých stupních výbavy však může být (s využitím akčních paketů v hodnotě až 25 000 korun, které jsou do konce letošního roku zdarma), vůz španělské značky výhodnější.

Toledo bylo české veřejnosti poprvé odhaleno na otevření nového dealerství Carnova v Brně.

Stejně jako rapid, nabízí i toledo v interiéru dostatek místa pro pět cestujících, kteří mají k dispozici zavazadlový prostor o objemu 550 až 1490 litrů. To, pokud sklopíte zadní sedačky.

Volant je jiný, než v rapidu
Volant je jiný, než v rapidu | Foto: Seat

Auto pohání stejné motory jako rapid, tedy zážehové TSI a vznětové TDI s výkony od 55 kW/75 k do 90 kW/122 k.

Nový SEAT Toledo je u českých prodejců k dispozici ve třech stupních výbavy. Vstupní model Toledo Basis (od 292 900 Kč) poháněný motorem 1.2 o výkonu 55 kW/75 k, který spotřebuje průměrně 5,9 l/100 km má ve výbavě stabilizační
systém ESP, brzdový asistent EBA, airbag řidiče a spolujezdce, boční a hlavové airbagy vpředu, úchyty ISOFIX a Top Tether pro dětské sedačky, výškově nastavitelné bezpečnostní pásy vpředu, světla pro denní svícení, 15" ocelová kola s pneumatikami 185/60, elektricky ovládaná okna předních dveří, centrální zamykání, sklopná zadní sedadla a hřebenové řízení s elektrickým posilovačem.

Rádio a klimatizace ve druhé výbavě

Vyšší výbavy nesou označení Toledo Reference a Style. Toledo Reference (od 332 900 Kč) má oproti výbavě Basis navíc rádio SEAT Sound systém 1.3 včetně vstupu AUX-in, ovládání na volantu  4 reproduktorů, dále klimatizaci, elektricky ovládaná a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka, palubní počítač, třetí opěrku hlavy na zadních sedadlech, vnější zpětná zrcátka a kliky dveří v barvě vozu, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, osvětlenou přihrádku před spolujezdcem, výškově nastavitelné sedadlo řidiče, chromované ozdobné prvky v interiéru, dělená zadní sedadla a schránku na brýle.

Vrcholné provedení Toledo Style (od 390 900 Kč s motorizací 1.2 TSI 105 k) k tomu přidává automatickou klimatizaci Climatronic včetně klimatizované přihrádky u spolujezdce, 16" kola z lehké slitiny s pneumatikami 215/45, elektricky ovládaná okna zadních dveří, paket Komfort (tempomat a přední mlhovky s integrovanou funkcí odbočovacích světel), palubní počítač High, multifunkční kožený volant a hlavici řadicí páky v kůži, výškově nastavitelná přední sedadla a paket Schránky (přední a zadní loketní opěrka, fixační síť, háčky a přihrádky v zavazadlovém prostoru)

Z paketů příplatkové výbavy je třeba zmínit klimatizaci, která stojí 10 000 Kč u výbavy Basis.

Akční paket Reference zahrnuje 16" kola z lehkých slitin a paket Komfort s tempomatem a předními mlhovkami s integrovanou funkcí odbočovacích světel.

Akční paket Style obsahuje rádio SEAT Sound systém 2.1 se vstupy AUX-in/USB, ovládáním na volantu a 6 reproduktory, handsfree Bluetooth s hlasovým ovládáním, zadní parkovací senzory, kontrolu tlaku vzduchu v pneumatikách, asistenta rozjezdu do kopce a kotoučové brzdy vzadu.

Jeden z těchto paketů ale získají zdarma všichni zákazníci, kteří si objednají toledo do konce tohoto roku.

 

Právě se děje

Další zprávy