Range Rover Evoque Kabriolet je skutečností. V ČR bude stát téměř 1,5 milionu Kč

Radek Pecák Radek Pecák
10. 11. 2015 6:40
Pozitivní ohlas na představený koncept vedl značku Range Rover k vytvoření módního SUV ve verzi kabriolet. Auto bude jezdit na kolech o velikosti až 20 palců. Při otevření dveří se na zem promítne buď britská vlajka, nebo nápis podle přání klienta.
Evoque bez střechy bude budit pozornost jak na bulvárech, tak i v odlehlých krajích.
Evoque bez střechy bude budit pozornost jak na bulvárech, tak i v odlehlých krajích. | Foto: Range Rover

Místo pro čtyři osoby nabídne novinka britské automobilky Land Rover. Kabriolet odvozený od modelu Evoque dostal plátěnou střechu v odstínu Ebony Black. Ta se do zavazadlového prostoru složí za 18 sekund a zpět na své místo se dostane během 21 sekund.

Manipulovat se střechou lze až do rychlosti 50 kilometrů v hodině. Pokud je složená, zbude pro zavazadla prostor o objemu 251 litrů, což není příliš mnoho.

Ochranu cestujících při převrácení zajišťují výsuvné oblouky, které jsou ukryté v zadním bočním panelu. Jejich uvedení do pohotovosti trvá pouhých 90 milisekund.

Mnoho funkcí ve voze se ovládá prostřednictvím dotykové obrazovky o úhlopříčce 10,2 palců v superširokém formátu 21:9. Pomocí dotyků se ovládá klimatizace, audiosystém, telefon a satelitní navigace. Obsahuje i pevný disk o kapacitě 60GB, což umožňuje uložení 16 tisíc skladeb.

Foto: Radek Pecák

Audiosystém má výkon 660 kW a využívá 12 reproduktorů.

Nejdostupnějším modelem bude podle zatím předběžných informací model s dieselovým motorem o výkonu 110 kW (150 koní) v nižší ze dvou úrovní výbav. Jeho cenovka by se mohla pohybovat mezi 1,4 až 1,5 milionu. Cena za klasické SUV je přitom o cca sto tisíc korun nižší.

Dalšími pohonnými jednotkami se mají stát silnější verze turbodieselu 2,0 (180 koní) a benzinový motor 2,0 s výkonem 240 koní. Tento motor by měl zvládnout vůz rozjet na maximální rychlost 209 kilometrů v hodině a zrychlení 0-100 km/hod v jeho případě činí 7,8 sekundy.

Všechny agregáty jsou spojeny s automatickou převodovkou.

----------------------------

Tip: Jak pojistit luxusní automobil? Porovnejte si nabídky a neplaťte zbytečně >>

 

Právě se děje

Další zprávy