Range Rover s pořadovým číslem 1 000 000 vyroben

Radek Pecák Radek Pecák
10. 11. 2010 0:48
auto

Na dobročinné účely věnovala společnost Land Rover miliontý vyrobený vůz Range Rover. Dostane ho organizace Help for Heroes.

Jubilejním vozem je Range Rover Autobiography v barvě Ultimate Black. Ten sjel z výrobní linky závodu v Solihullu, kde se od června 1970 vyrábí již třetí generace tohoto vozidla.

Foto: RR

Společnost Land Rover dosáhla této události v roce, kdy značka Range Rover slaví i své čtyřicáté výročí. Phil Popham, výkonný ředitel společnosti Land Rover, miliontý Range Rover osobně odvezl do Londýna, aby jej předal dobročinné organizaci Help for Heroes. Na této cestě ho doprovázel konvoj příznivců a majitelů klasických vozů značky Range Rover.

Darované vozidlo je vybaveno nejvyšší specifikací a vybavením, které je aktuálně k dispozici. Jedná se o Range Rover Vogue a jeho hodnota je více něž 85 000 £. Lze očekávat, že výtěžek z plánované dražby bude ještě vyšší a nakonec přesáhne 100 000 £.

Range Rover se v současnosti vyrábí ve své třetí generaci. Původní model s označením Classic se začal prodávat v roce 1970 a s řadou vylepšení a v mnoha variantách se nepřetržitě prodával po více než 25 let. Modelová řada P38a byla druhou generací a začala se prodávat v roce 1994. Nahrazena byla současným modelem v roce 2001.

V roce 2005 byl též představen model Range Rover Sport, který doplnil modelovou řadu značky Range Rover o sportovní SUV. Prakticky ihned po svém uvedení na trh se stal opravdovým hitem. Během uplynulých šesti let se prodalo více než 300 000 těchto vozidel. Modelovou řadu Range Rover příští rok doplní ještě třetí model, Range Rover Evoque.

 

Právě se děje

Další zprávy