Range Rover připomene královnino jubileum

Tomáš Rybecký
6. 6. 2012 7:06
Firma A. Kahn Design připravila speciální verzi Range Roveru HRH Westminster Black Label Edition
Foto: Aktuálně.cz

Královské oslavy obvykle doprovázejí nejrůznější upomínkové předměty či speciální edice mincí nebo známek. Firma A. Kahn Design jeden takový upomínkový předmět připravila k diamantovému výročí britské královny. Nejde však o známku nebo minci. Nic, co by se dalo vystavit do vitríny.

HRH Westminster Black Label Edition vychází z Range Roveru a je přesně tím, co může být skutečně důstojně spojováno s Jejím Veličenstvem královnou Alžbětou a připomínat oslavy jejího diamantového jubilea. Ostatně výjimečnost tohoto auta dokládá už jeho poznávací značka 4HRH (což je v angličtině zkratka pro Her Royal Highness, tedy Její královská Výsost).

U Kahna si dali záležet především na čistotě linií. Vozu dominují 22" dvoudílná černá kola. Vnější úpravy se soustředily zejména na aerodynamiku vycházející z verze RS. Sada aerodynamických doplňků firmy Kahn obsahuje sportovní nárazníky, prahy a světlomety s LED pro denní svícení umístěné v předním nárazníku. Důstojnosti vzhledu dodávají čelisti brzd se zlatým povrchem, dveře zavazadlového prostoru v matně černé, zadní difuzor v matné perlové šedi, kliky dveří a mřížky bočních otvorů matně černé, spodní část předního nárazníku v matné perlové šedi, rámečky světlometů do mlhy matně černé a mřížka chladiče je temně chromovaná, stejně jako loga Kahn.

Také motor prošel celkovou úpravou u renomované firmy Cosworth, včetně jeho barevného doladění se zevnějškem vozu. Čtvercové tlumiče hluku Kahn jsou z nerezové oceli.

Interiér vozu je v černé kůži s „RS" prošíváním. Zajímavostí je řadicí páka ozdobená diamantem a hodiny Churchill na přístrojové desce.

Firma A. Kahn Design se specializuje na naprosto individuální luxusní úpravy aut. Každý detail vozu proto lze vyrobit na zakázku, takže každý vůz je tedy vždy naprosto jedinečný. Mottem společnosti je změnit původní monotónní sériový model v originální dílo. S autem od Kahna vám rozhodně uniformita nehrozí. Ale nejen s autem - A. Kahn Design vám může dodat i hodinky nebo nábytek.

 

Právě se děje

Další zprávy