Nově jsou rodina, ale vzájemně si konkurují. Kterým modelům Citroënu, Opelu a Peugeotu hrozí zánik?

Spojením tří automobilových značek možná některá auta ukončí výrobu. Která to budou?
V kategorii miniaut si navzájem konkurují Opel Adam, Peugeot 108 a Citroën C1. Zatímco v Česku se výhradně třídveřovému modelu Adam vůbec nedaří (vloni se prodalo jen 18 aut)...
... Citroën C1 je s přehledem v této kategorii ze zmíněné trojice nejprodávanější (vloni 121 vozů).
Peugeot 108 si vloni vybralo 84 českých majitelů. V Evropě si však Adam nevede špatně. Citroën C1 i Peugeot 108 jsou ale díky možnosti výběru mezi třídveřovou a pětidveřovou karoserií praktičtější. Opel navíc v západní Evropě prodává ještě pětidveřový Karl, který se do Česka nedováží. Výroba C1 i 108 je efektivnější, probíhá na jedné lince v Kolíně. Adam to má tedy podle nás nahnuté.
V kategorii malých aut figurují Opel Corsa, Peugeot 208 a Citroën C3. Test Corsy, která loni byla pátým nejprodávanějším modelem v Evropě, je k dispozici
Foto: Výrobci, Aktuálně.cz
Eva Srpová Eva Srpová
23. 3. 2017 15:10
Francouzský koncern PSA Group začátkem března oznámil, že koupí divizi General Motors, jejíž hlavní součástí je německá automobilka Opel. Podívejte se, jaké modely Citroënu, Opelu a Peugeotu si navzájem konkurují. Redakce Aktuálně.cz se zamyslela nad tím, které z nich dávají největší smysl, a u kterých naopak hrozí ukončení výroby.

Po spojení tří značek (více info zde) totiž PSA může dojít k názoru, že ponechávat si tři modely v každé automobilové kategorii by bylo nerentabilní. 

Podrobné porovnání Citroënu C4, Opelu Astra a Peugeotu 308 si prohlédněte zde.

 

Právě se děje

Další zprávy