První snímek nové škodovky. Oficiálně se další malé SUV ukáže na autosalonu v Ženevě

Eva Srpová Eva Srpová
16. 1. 2019 15:48
Škoda Auto zveřejnila první snímek plánovaného malého SUV a krátké video, které ale zatím odhaluje jen základní siluetu a také tvary předních světlometů. Premiéru vůz bude mít na březnovém ženevském autosalonu.
První video s novým malým SUV značky Škoda. Odhaluje základní rysy a výrazné světlomety. | Video: Škoda Auto

Půjde v pořadí o třetí SUV po Kodiaqu a Karoqu. Malé SUV, jehož jméno zatím automobilka nezveřejnila, bude konkurovat malým SUV, jako jsou Seat Arona, Volkswagen T-Cross nebo Citroën C3 Aircross či Mazda CX-3 (přehled malých SUV na trhu najdete zde).

Foto: Škoda Auto

Má využívat platformu A0, stejně jako model Scala, což také znamená, že nenabídne pohon všech kol. "Poptávka po SUV ve světě roste a nadále bude růst. Konkrétně segment malých SUV v současné době roste nejrychleji," řekl Aleš Petrus, projektový manažer ve Škodě Auto.

Malé SUV vychází z konceptu Škoda Vision X a údajně nabídne jeden z největších vnitřních prostorů ve své třídě. Premiéra se plánuje na autosalon v Ženevě, který otevře brány 5. března pro novináře a o dva dny později pro veřejnost.

Škoda Auto bude mít letošní rok velmi nabitý, vedle malého crossoveru se začátkem jara začne prodávat nový model Scala, také se odhalí elektrické Citigo a na podzim hybridní varianta Superbu, která využívá techniku sesterského Passatu hybrid.

Podle zatím nepotvrzených informací by se letos mohly minimálně zveřejnit fotky nové Škody Octavia, pokud se automobilka nerozhodne odhalit vůz naživo.

 

Právě se děje

Další zprávy