První fotka z interiéru nového SUV od Škody. Kamiq sází na stejný vzhled jako Scala

Eva Srpová Eva Srpová
6. 2. 2019 9:22
Škoda zveřejnila první fotografii z interiéru nového malého SUV Kamiq, které se ukáže na ženevském autosalonu v březnu. Design je výrazně spřízněný s kompaktním hatchbackem Scala, který na trh dorazí letos na jaře.
Foto: Škoda Auto

Škoda vloni s konceptem Vision RS oznámila, že přichází s novým konceptem interiéru, který má být výrazně modernější a využívat více technologických vymožeností. Prvním sériovým vozem s novým designem kabiny je Scala, která se v prosinci představila veřejnosti v Tel Avivu, v lednu automobilka oznámila její ceny a nyní je možné si ji objednávat. První auta dorazí na trh v dubnu.

Scala nahrazuje modely Rapid a Rapid Spaceback. Především má v plánu mířit výš, i proto se ceny vozu oproti Rapidu zvedly (test Rapidu Spaceback čtěte zde). Jak si nyní Scala vede cenově v porovnání s konkurencí, jsme publikovali tady:

Druhým vozem v pořadí je malé SUV Škoda Kamiq. Sériová podoba auta se ukáže na březnovém ženevském autosalonu, automobilka nyní postupně pouští do světa fotky a informace. Nyní zveřejnila první fotografii kabiny.

Ta se od Scaly výrazně neliší, na středovém panelu nechybí rozměrný multimediální displej o velikosti 10,25 palce, informace se zobrazují také na digitálním přístrojovém štítu před řidičem. Kamiq se má zařadit pod SUV modely Kodiaq a Karoq. Jmenuje se stejně jako vůz prodávaný na asijském trhu, technikou se však modely liší.

 

Právě se děje

Další zprávy