Foto: Škodovky, které neznáte. První Fabia RS s benzinovým motorem i Superb s logem Volkswagenu

Foto: Škodovky, které neznáte. První Fabia RS s benzinovým motorem i Superb s logem Volkswagenu
V Evropě nahradí kompaktní SUV Yeti v řádu měsíců zcela nová Škoda Karoq, která bude zároveň výrazně větší. Čínská verze Škody Yeti však novinku překonává již dnes. Na délku má 4459 milimetrů, zatímco Karoq 4382 milimetrů. Rozvor je u obou aut stejný, 2638 milimetrů.
Pro srovnání, doprodávaná evropská specifikace „sněžného muže“ má délku 4222 milimetrů a rozvor náprav 2578 milimetrů.
Specialitou čínského provedení je také náhradní kolo na pátých dveřích. To je pro otevření kufru potřeba samostatně odjistit a teprve pak víko vyklopit nahoru.
Podobně jako Yeti, i Rapid je v Evropě dostatečně známým vozem. V Česku dokonce patří k nejprodávanějším modelům vůbec. Přesto je provedení pro čínský trh specifické. I když je přední část povědomá, vzadu se ukrývá stupňovitá karosérie.
Foto: Výrobci
Jan Matoušek Jan Matoušek
4. 6. 2017 7:57
Většina modelů Škoda je v Česku dobře známá, protože jsou den co den k vidění na silnicích. I automobilka z Mladé Boleslavi však nabízí, nebo nabízela, několik vozidel, která příliš známá nejsou. Nejde o koncepty, ani přestavby. Za všemi modely v následující galerii stojí Škoda, případně Volkswagen, který některý z modelů Škoda přijal za svůj. Určitě nejde o kompletní výčet u nás neprodávaných, či pozapomenutých automobilů s okřídleným šípem ve znaku. Jen přehled nejrůznějších speciálních sérií by zabral několik samostatných galerií a textů. Vybrali jsme zkrátka ty nejzajímavější od doby, kdy značku koupil německý Volkswagen.

Přehled v Česku nabízených modelů Škoda, včetně testů jednotlivých modelových řad, naleznete zde.

 

Právě se děje

Další zprávy