První elektrické BMW z Číny může potrápit Teslu. Porazit ale musí Audi a Mercedes

Jan Matoušek Jan Matoušek
11. 8. 2020 6:02
Nabídka elektromobilů neroste jen směrem dolů k menším a dostupnějším vozům, ale i směrem nahoru, kde cena nehraje až tak zásadní roli, naopak důležitější jsou dynamické parametry, dlouhá výdrž baterie a prémiová image podpořená karoserií SUV. Po Audi a Mercedesu takové auto ukazuje i BMW v podobě modelu iX3. Co nabízí proti německým konkurentům či Tesle? Porovnali jsme je v následující galerii.
Foto: BMW

Ačkoliv prodej BMW iX3 v Česku začne až v lednu příštího roku, už teď zastoupení značky zveřejnilo základní českou cenu. Ta bude 1 859 000 korun, přičemž od konce července je možné auto také objednávat. Tisková zpráva ke globálnímu uvedení auta slibuje, že už v základu nebudou chybět 19palcová kola, diodová přední světla, panoramatické střešní okno, elektrická přední sedadla, kompletní sada asistentů včetně varování před opuštěním jízdního pruhu nebo navigace.

Do auta půjde také některé funkce přikupovat prostřednictvím on-line obchodu ConnectedDrive Store. To znamená, že třeba hardware adaptivního M podvozku nebo asistenta dálkových světel v autě již je zabudovaný, zákazník si ale dané funkce musí jednoduše přikoupit. Kromě toho nabídne iX3 i druhý stupeň výbavy, který má třeba adaptivní diodová světla, kožené čalounění nebo průhledový displej.

 

Právě se děje

Další zprávy