Projet se v letošní zimě na motorce? Proč ne, s upraveným harleyem lze řádit i na sjezdovce

Ondřej Běhal
2. 2. 2017 16:40
Slovenský prodejce motocyklů Harley-Davidson z Banské Bystrice upravil model Roadster 1200 tak, že se s ním dá užívat na horách.
Harley-Davidson Snowbike Jump - tak se nazývá motorka upravená na sníh. | Video: Harley-Davidson

Letošní zima zatím motorkářům nenabízí moc šancí svézt se na silnici. Banskobystrický dealer značky Harley-Davidson to vyřešil po svém. V rámci celosvětové soutěže Battle of The Kings, kde mezi sebou soutěží prodejci z různých zemí ze zajímavými úpravami harleyů, předělal model Roadster 1200 na soupeře pro sněžné skútry.

Foto: Harley-Davidson

Snowbike Jump, jak se stroj jmenuje, má místo zadního kola sněžný pás a místo předního lyži. Na asfaltu by to asi skřípalo, zato na sněhu upaluje rychlostí až 80 km/h.

"O sněžný Harley-Davidson je zájem. Už nyní jsme obdrželi několik nabídek na koupi našeho díla. Ale momentálně to není na programu dne. O prodeji budeme uvažovat až podle toho, jak naše přestavba dopadne v rámci soutěže Battle of the Kings," poslalo dealerství Aktuálně.cz vyjádření.

Inspirací pro přestavbu byl fakt, že se prodejna nachází v srdci hor, v nichž se po zasněžených svazích pohybují nejrůznější stroje sloužící jak práci tak zábavě. Výroba customu (stroj ušitý na míru) trvala dva měsíce.

 

Právě se děje

Další zprávy