Projekt elektrické dopravy v Praze odstartuje za měsíc

Radek Pecák Radek Pecák
14. 3. 2011 0:01
auto

V rámci evropského týdne udržitelné energie 11. dubna 2011 odstartuje v Praze pilotní projekt nasazení elektromobilů „Praha elektromobilní".  Pilotní provoz bude mít za cíl otestovat technické možnosti, ekologičnost a ekonomičnost provozu elektromobilů v rámci běžné agendy magistrátu, radnic a městských organizací.

Během pilotního projektu se mají získat data z provozu hlavních druhů elektromobilů a vyhodnotit jejich ekonomičnost a ekologičnost z pohledu života v hlavním městě. Na základě toho se pak bude rozhodovat vedení města o budoucí podpoře čisté dopravy.

Tomáš Studeník, ředitel společnosti TILI Czech Republic s.r.o., která je partnerem hlavního města při zavádění elektromobility shrnuje náplň projektu říká, že do projektu se zapojí během celého roku  2011 všechny hlavní typy elektromobilů jako osobní, užitkové a nákladní automobily, stejně jako elektroskůtry a elektrokola.

"Do konce roku počítáme se zprovozněním dvacítky dobíjecích stanic, kde se zaměříme na testování samotného dobíjení elektromobilů, a dále řízení a správu infrastruktury a souvisejících  záležitostí," dodává Studeník.

 

Právě se děje

Další zprávy