Foto: Známe patnáct nejprodávanějších nových aut v Česku za tři čtvrtě roku

Září sice nebylo na prodeje silné, ale dosavadní prodeje za letošní rok jsou stále silnější než stejné období v loňském roce. Daří se modelům SUV.
1. místo si dlouhodobě drží Škoda Octavia, za devět měsíců letošního roku bylo registrováno 20 484 aut.
Na stříbrné pozici se rovněž dlouhodobě nic nemění, získává ji Škoda Fabia s 16 487 registracemi.
3. místo patří Škodě Rapid s 8900 registracemi. Rapid letos na jaře prošel faceliftem.
4. pozici získává Škoda Superb, na českém trhu jednoznačně nejprodávanější vůz ve střední, tedy manažerské třídě. Prodalo se 6963 kusů.
Foto: Dacia, Škoda Auto
Eva Srpová Eva Srpová
6. 10. 2017 10:49
Svaz dovozců automobilů zveřejnil prodeje aut za měsíc září a tedy také souhrnná čísla za tři čtvrtletí letošního roku. Ačkoli září patřilo mezi nejslabší měsíce, ve kterých si zákazníci v Česku koupili auto, meziročně se prodeje za toto období zvedly o 6 procent. Nejprodávanější kategorií jsou vozy SUV. V galerii si můžete prohlédnout patnáct modelů s největším množstvím registrací za prvních devět měsíců letošního roku, tedy patnáct vozů, které si Češi letos ve velkém pořizují.

Kompletní žebříček nejčastěji registrovaných modelů na českém trhu si můžete prohlédnout tady. Na tomto odkazu je přehledně publikován přehledný komentář k registracím. V odkazu zveřejňujeme také pořadí od společnosti Médea, která jsou oproštěna o tzv. deregistrací, tedy aut, která se v Česku pouze na krátkou chvíli zaregistrují, ale pak putují k prodeji do dalších zemí.

 

Právě se děje

Další zprávy