Prodáváte své ojeté auto? Vyvarujte se chyb, které vás mohou připravit o peníze

Eva Srpová Eva Srpová
17. 7. 2018 6:00
Soukromník své hýčkané ojeté auto obvykle neprodává každý den. A tak se může stát, že z obchodu nezíská tolik peněz, kolik by mohl, kdyby věděl jak na to. Projdete si náš přehled, jak prodat svou ojetinu snadno a za co nejlepší cenu. Poradíme, jak se vyvarovat chyb nezkušených.

2. Dejte auto do pořádku

Je to tak logické, a přesto, když se podíváte na inzerci s auty, najdete mnoho prodávajících, kteří něco tak zásadního opomíjí.

Aby vaše auto někoho v inzerátech zaujalo, musí vypadat dobře. A to bude jedině v případě, že bude opravdu pečlivě umyté a vyčištěné zevnitř. Jestli se něco vyplatí, je to investice do profesionálního vyčištění auta před prodejem.

Pryč musí veškeré odpadky a osobní věci, z čalounění veškerý prach, drobky a vlasy. Plasty je potřeba ošetřit k tomu určenými prostředky, aby působily zachovaleji. Je až překvapující, jak moc interiéru prospěje, pokud mu palubní desku vycídíte tak, že se znovu leskne.

Jestli jste to doposud moc nedělali, tentokrát lak auta po důkladném umytí navoskujte. A také vyčistěte kola. Výsledný efekt za to stojí.

 

Právě se děje

Další zprávy