Prodáváte své ojeté auto? Vyvarujte se chyb, které vás mohou připravit o peníze

Eva Srpová Eva Srpová
17. 7. 2018 6:00
Soukromník své hýčkané ojeté auto obvykle neprodává každý den. A tak se může stát, že z obchodu nezíská tolik peněz, kolik by mohl, kdyby věděl jak na to. Projdete si náš přehled, jak prodat svou ojetinu snadno a za co nejlepší cenu. Poradíme, jak se vyvarovat chyb nezkušených.
Foto: iStock

3. To nejdůležitější - inzerát

Další naprosto zásadní věc, když prodáváte své auto. Správně ho nafotit a napsat inzerát. Na fotkách by mělo být vidět ze všech stran, volte také alespoň trochu hezké nebo neutrální prostředí a hlavně někde venku. Na fotkách z garáže nebude vypadat hezky skoro nikdy.

Pokud má nějakou velkou vadu, třeba víc promáčklý blatník nebo naprasklé sklo, přiznejte to. Na drobnější vady, typicky drobné oděrky z parkoviště, ale nutně upozorňovat netřeba. Ty  má skoro každá druhá ojetina.

Do inzerátu napište vše důležité a zmiňte vše, co by mohlo potenciálního kupce nalákat. Bylo vaše auto garážované? Rozhodně to zmiňte jako plus. Máte účty a pečlivě vedenou servisní knížku? Vztahuje se na něj pořád záruka? Prošlo právě úspěšně STK? Další velké pozitivum. Zamyslete se nad dalšími a do inzerátu je rozhodně napište.

 

Právě se děje

Další zprávy