Prodáváte své ojeté auto? Vyvarujte se chyb, které vás mohou připravit o peníze

Eva Srpová Eva Srpová
17. 7. 2018 6:00
Soukromník své hýčkané ojeté auto obvykle neprodává každý den. A tak se může stát, že z obchodu nezíská tolik peněz, kolik by mohl, kdyby věděl jak na to. Projdete si náš přehled, jak prodat svou ojetinu snadno a za co nejlepší cenu. Poradíme, jak se vyvarovat chyb nezkušených.
Foto: iStock

5. Nelžete

Bod č. 5 ale úzce souvisí s tím předchozím. Pokud auto drobné vady má, nelžete o nich. Buďte upřímní a vady na autě zájemci o koupi nezamlčujte. Pamatujte na to, že až budete vy kupovat auto z druhé ruky, také byste chtěli znát pravdu.

Pokud má vaše auto závažnou poruchu a vy váháte, zda platit opravu a teprve pak ho prodávat, možná můžete zkusit podat inzerát i tak, ovšem za adekvátní cenu. Jak se říká, každé zboří má svého kupce, a možná se najdou tací, kteří si rádi koupí levnější nepojízdný vůz a raději si ho sami opraví. 

A ještě drobnost. Někteří prodejci využívají taktiku lehkého tlaku. Tvrdí, že na auto mají x zájemců, kteří chtějí zaplatit víc. Snaží se tím zájemce donutit co nejdříve přinutit k uzavření obchodu. Zvažte, jestli chcete takto fabulovat.

 

Právě se děje

Další zprávy