Zásadní problém pro živnostníky: ojeté dodávky jsou stočené třikrát více než osobáky

Martin Přibyl Martin Přibyl
23. 10. 2018 6:02
Živnostníci s ojetými dodávkami mohou mít s novou legislativou, jež znemožňuje provoz aut se stočeným tachometrem, zásadní problém. V případě užitkových vozů totiž k manipulacím s počítadlem kilometrů dochází častěji a podle expertů je na trhu mnoho aut, která jsou běžně stočená o půl milionu najetých kilometrů.

Problémům se stočenými auty se věnujeme dlouhodobě. Pokud uvažujete o koupi modelu Škoda z druhé ruky, přečtěte si, jak často a kterým modelům se na trhu ojetin stáčejí tachometry nejčastěji. Zde je hitparáda stočených Škodovek.

Foto: Cebia

S prvním říjnem začal v Česku platit nový zákon, v jehož důsledku nebudou na silnici moci vozy, u nichž se při STK objeví podvodná manipulace s tachometrem. Ukazuje se, že pro živnostníky, kteří si pořizují ojeté dodávky, by to mohl být zásadní problém. Stočených dodávek je totiž na trhu více než v případě osobních aut a tachometry jsou upraveny výrazněji. Ze dne na den tak živnostníci nebo malé firmy mohou přijít o jednu ze základních potřeb ke svému podnikání.

Na obrázku kilometrový záznam Mercedesu Sprinter stočeného o více než 600 000 km.

 

Právě se děje

Další zprávy