Pro uzavírání byznysu na cestách: Nejlepší z Multivanů

Radek Pecák Radek Pecák
6. 5. 2012 7:28
Hlas hovořící osoby zesiluje systém reproduktorů
Foto: VW

Ve výbavě má ledničku, posuvný stůl,  interiér obložený pravým ušlechtilým dřevem a každý ze šesti cestujících sedí na samostatném koženém sedadle.

To, co ale lidé cestující uvnitř nového Volkswagenu Multivanu Business, vrcholného provedení řady Multivan, nejvíce ocení, je pravděpodobně systém DVE (Digital Voice Enhancement). Prostřednictvím reproduktorů automaticky zesiluje hlas právě hovořící osoby.

Nad každým sedadlem je totiž umístěn mikrofon. Toto jednoduché, a přitom velice užitečné zařízení dosud nemá ani Phaeton, což je vrcholný model značky Volkswagen. I při rychlé jízdě na dálnici tak lze detailně domluvit podmínky obchodu.

Foto: VW

Na přání si mohou zákazníci objednat zábavní systém pro cestující na zadních sedadlech tvořený přehrávačem DVD s 10" displejem, který se v případě potřeby vyklápí ze stropu.

Využít lze až 200 koní

K dispozici je také bezdrátové připojení k internetu.

Aby cestující nemuseli nastupovat v zimě do studeného interiéru, je k dispozici nezávislé, dálkově ovládané topení.

Cena Multivanu Business na českém trhu začíná na 1 642 646 Kč bez DPH. Jedná se o verzi s dieselovým motorem 2,0 TDI (103 kW). Objednat lze i motory 2.0 TDI 132 kW / 180 k) nebo zážehový motor TSI (150 kW / 204 k). Všechny motory lze kombinovat se sedmistupňovou převodovkou DSG a s pohonem všech kol 4Motion.

Foto: VW

Řidiči dostanou k dispozici v této verzi sériově prvky výbavy, které se jinak vyskytují jen v seznamech výbavy na přání: Například rádio s navigačním systémem RNS 510, multifunkční volant, ParkPilot včetně zadní kamery, elektricky nastavitelná vnější zpětná zrcátka, přípravu pro mobilní telefon, asistent pro změnu jízdního pruhu Side Assist a sledování tlaku vzduchu v pneumatikách.

Pasivní bezpečnost zajišťují boční a hlavové airbagy pro cestující vpředu a hlavové airbagy pro cestující vzadu.

Charakter modelu Multivan Business podtrhují tmavě tónovaná skla oken, dvoje elektricky ovládané boční dveře a 17" kola z lehké slitiny. V noci na cestu svítí bi-xenonové světlomety.

--------------------------------------------------------------------------------

Velký výběr automobilů značky Volkswagen Multivan.

 

Právě se děje

Další zprávy