Příklady kamer, které pokuty v Praze nerozdávají

Příklady kamer, které pokuty v Praze nerozdávají
Kamery v Patočkově ulici směrem z centra na Vypich pokuty nerozdávají. Přesto se jich řidiči bojí jako čert kříže. Pikantní důvod jejich paniky najdete na následující fotografii.
Jen pár set metrů před kamerami jsou dvě nepřehlédnutelné značky upozorňující na měření rychlosti radarem. Ten, kdo jezdí Patočkovou roky, vzpomene ještě na starou budku, do které strážníci občas ukrývali trojnožku. Budka už není a městská policie nemá tento úsek ani v seznamu míst, na kterých měří. Tyto dvě značky jsou jednoduše lživé.
U těchto kamer na ulici 5. Května je možné pozorovat největší paniku. Tři pruhy směrem z centra lákají ještě u Pankráce k rychlé jízdě. Před kamerami si náhle řidiči uvědomí, že je tu padesátka a prudce brzdí. Přitom za pár desítek metrů je už povolených 80 km/h.
Úsek na 5. Května směrem z centra končí u benzinky a sjezdu na Jižní spojku. Někteří až sem drží padesátku, která tu platila loni. Selský rozum ale napoví, že úseky na rozdávání pokut bývají kratší a také nedovolují uniknout výjezdem, jako v tomto případě směrem na Budějovickou. Tyto kamery rozhodně neměří. Ale pozor, ty v protisměru ano.
Foto: Jan Markovič
Jan Markovič Jan Markovič
1. 6. 2016 9:22
Je to typický obrázek z velkých pražských ulic. Auto, které ještě před chvílí jelo plynule, náhle prudce brzdí. Jeho řidič panikaří bez ohledu na provoz za ním. Důvodem je kamera a strach z pokuty. Jenže jde o zbytečné starosti, možná je to jen jedna z kamer, které naopak řidičům pomáhají. Podívejte se na jejich příklady.
 

Právě se děje

Další zprávy