Tatra spouští program odkupu starého vozu. Při objednání nového modelu od vás starý náklaďák koupí

Eva Srpová Eva Srpová
4. 10. 2017 13:15
Automobilka Tatra Trucks startuje projekt zpětného odkupu starších nákladních vozidel v případě, že si zákazník objedná nový vůz. Při této výměně firma údajně nabídne zajímavější podmínky při koupi nové Tatry. Tento projekt kopřivnické automobilky se bude zatím týkat pouze českého a slovenského trhu. Starší Tatry pak podle prohlášení automobilky poputují na rozvojové trhy, kde je o ně zájem.
Novou Tatru za výhodnějších podmínek lze pořídit ve chvíli, kdy automobilce prodáte tu starou.
Novou Tatru za výhodnějších podmínek lze pořídit ve chvíli, kdy automobilce prodáte tu starou. | Foto: Jan Matoušek

Společnost Tatra Truck spouští program odkupu starších užitkových nákladních vozidel v případě, že si zájemce objedná nový model. Dostane při této příležitosti zajímavější podmínky.

Automobilka oznámila, že je připravena vykoupit jakékoliv množství ze 14 000 registrovaných vozů Tatra, jejichž průměrné stáří je 20 let. Jedná se o jediný program zpětného odkupu starších užitkových nákladních vozidel, který v takovéto formě a měřítku na českém i slovenském trhu existuje. Po úvodní testovací fázi, která se uskutečnila ve spolupráci s dealery, jej automobilka nyní pro zákazníky spouští naplno.

"Naším novým programem chceme napomoci omlazení vozového parku zákazníků, kteří zůstávají věrni značce Tatra," říká Martin Šustek, obchodní ředitel společnosti Tatra Trucks.

Možnost odkupu starších vozidel je spojena s finanční dotací na pořízení nového vozu Tatra. Koupi ojetého vozidla a všechny náležitosti s tím spojené zajišťuje firma Excalibur Trade patřící do holdingu Czechoslovak Group.

Její experti provedou technické prohlídky vykupovaných vozidel, pořídí fotodokumentaci a vystaví protokol o prohlídce a stavu. Na základě zjištěných skutečností také určí jejich tržní a výkupní cenu.

Rozdíl mezi těmito položkami bude moci zákazník získat ve formě dotace na koupi nového vozu Tatra. Společnost Tatra Trucks následně podepíše se zákazníkem smlouvu na odkup staršího vozidla a o nákupu vozu nového.

Zájemci o výkup staršího vozidla a nákup nového vozu Tatra musejí ovšem splňovat určité podmínky. "Zákazník musí být majitelem vozu alespoň dva roky a vozidlo musí mít platné technické osvědčení minimálně ještě tři měsíce po jeho vykoupení," říká Andrej Čírtek, tiskový mluvčí Tatra Trucks.

Vykoupená vozidla budou posléze vyvezena a prodána na zahraničních trzích mimo Českou a Slovenskou republiku, půjde převážně o export do rozvojových zemí. Zákazníkům, kteří využijí možnosti odkupu svého staršího vozidla při pořízení nového vozu Tatra, tak nebude v jejich regionu vznikat potenciálně další konkurence.

 

Právě se děje

Další zprávy