Češi ve výměně zimních pneumatik tápou. Pomůže přezouvací desatero

Martin Přibyl Martin Přibyl
11. 10. 2018 6:02
Výměna pneumatik není žádná věda. Neděláte ale něco špatně? V loňském průzkumu značky Barum se ukázalo, že 55 % Čechů neví, jak správně rozlišit zimní pneumatiku, a třetina nezná minimální hloubku vzorku, kterou předepisuje zákon. Připravili jsme pro vás tedy přezouvací desatero, které se před sezonou bude hodit.
Foto: iStock

6. Kde je koupit?

Na internetu, v pneuservisu nebo v autorizovaném servisu? Na internetu ušetříte, ale pneumatiky si pak do servisu budete muset dovézt (některé online obchody umí pláště do spolupracujících servisů i přímo poslat) a je jen na vás, jestli si vyberete dobře. V pneuservisech tyto starosti odpadají, a navíc vám pneumatiky rovnou nazují na disky. V autorizovaném servisu vám také rádi nabídnou zimní pláště s homologací od výrobce vašeho auta. Ty by měly být odladěny přímo pro váš vůz a nabídnou nejlepší možné jízdní vlastnosti, bývají ale také často dražší. Vyplatí se proto využít akční nabídky na sady disků s pneumatikami, které v přezouvací sezoně nabízí téměř každá automobilka.

Zajímavostí jsou i doplňkové služby jako je pojištění pneumatik, díky němuž můžete za určitých okolností dostat při proražení pláště nový náhradní.

 

Právě se děje

Další zprávy