Premiéra modernizované Škody Octavia se odehraje už v lednu. Automobilka vůz vystaví ve Vídni

Radek Pecák Radek Pecák
7. 10. 2016 8:53
Škoda příští rok uvede na trh čtyři nová nebo výrazně modernizovaná auta a řadu takzvaných derivátů. To jsou varianty klasických modelů buď s pozměněným vzhledem, nebo s mírně odlišnými užitnými vlastnostmi.
Dominantním znakem nové octavie po faceliftu budou rozdělené přední světlomety. Podle zdrojů Aktuálně.cz to bude vypadat zhruba takto.
Dominantním znakem nové octavie po faceliftu budou rozdělené přední světlomety. Podle zdrojů Aktuálně.cz to bude vypadat zhruba takto. | Foto: Tomáš Kunc

Přesně 12. ledna příštího roku se na autosalonu ve Vídni odehraje výstavní premiéra modernizované verze Škody Octavia. Tento vůz je stále nejdůležitějším modelem ve výrobním portfoliu mladoboleslavské automobilky.

Podle dobře informovaného zdroje z automobilky, který si nepřál být jmenován, protože není oprávněn poskytovat informace médiím, Škoda již během několika příštích týdnů ukončí příjem objednávek na stávající provedení octavie a zhruba za měsíc představí první snímky vozu po faceliftu.

Od toho stávajícího se bude odlišovat jak vzhledem, tak i dostupnými technologiemi ve výbavě.

Hlavním rozlišovacím znakem původního provedení třetí generace octavie se stanou vertikálně rozdělené hlavní přední světlomety. Nový vzhled dostane rovněž přední i zadní nárazník. Některé změny se odehrají rovněž v interiéru.

Ve výbavě octavie se poté ocitnou prvky, které dosud mohl mít pouze superb a nyní i kodiaq. Například se jedná o varování před vozy, které jsou ve vedlejších pruzích v takzvaném mrtvém úhlu, nebo tlačítka zajišťující spojení s asistenční službou Škoda, servisem a záchranáři.

Současná generace octavie se poprvé představila v prosinci roku 2012. Modernizované provedení se bude nabízet pravděpodobně až do roku 2019.

V Ženevě, kde se v březnu uskuteční tradiční první velký evropský autosalon, pak návštěvníci uvidí nový vzhled derivátů octavie, tedy RS a Scout.

Hned o měsíc později začne série představování dalších modernizovaných modelů. Přišel totiž čas na omlazení také nejmenší škodovky, což je citigo, a obou karosářských verzí rapidu. Lidé, kteří auta již viděli, tvrdí, že jejich design bude poté o poznání atraktivnější.

Ještě na jaře se také stihne představení "offroadově" více vyhlížejícího kodiaqu. Tato varianta ponese označení Kodiaq Scout.

Podzim je pak ve Škodě auto vyhrazen pro novou generaci SUV Yeti. Oficiální výstavní premiéra se odehraje v září na autosalonu ve Frankfurtu a do prodeje by se automobil měl dostat v závěru příštího roku.

Podrobné testy všech stávajících verzí škodovek naleznete zde

 

Právě se děje

Další zprávy