Pozor na stíhače silničních pirátů, už dorazily. Policie vyzvedla prvních deset BMW

Pozor na stíhače silničních pirátů, už dorazily. Policie vyzvedla prvních deset BMW
Šéf dopravní policie Jiří Zlý.
Policisté si před dealerstvím Stratos Auto vyzvedli prvních deset aut.
Jedná se o BMW řady 5 Touring.
Celkem jich dostanou sedmdesát.
Foto: BMW
Eva Srpová Eva Srpová
18. 7. 2022 6:02
Dopravní policie si převzala prvních deset BMW řady 5 Touring, polovina z nich je klasicky označená, druhou ale na první pohled nepoznáte. Celkem jich bude mít k dispozici sedmdesát. Mají hlídkovat především na dálnicích.

Policie si v pátek odpoledne převzala prvních deset vozů BMW 540i xDrive Touring, v rámci uzavřených dvou dohod získá celkem 70 automobilů. Polovina vozů je klasicky označená v barvách policie, zbylých pět je ale bez označení, ale se skrytým výstražným zvukovým a rozhlasovým zařízením.

Všechny vozy mají speciální výbavu pro užití práva přednosti v jízdě, tedy zvláštní výstražné zvukové zařízení a nezávislý kamerový systém. Všech deset BMW pohání mild-hybridní benzinový šestiválec o výkonu 245 kW (333 k), mají pohon všech kol xDrive, osmistupňovou samočinnou převodovkou Steptronic a adaptivní podvozek.

"Velmi mě těší, že jsme uspěli ve výběrovém řízení s vozy prémiové značky za výhodnější cenu než konkurence. Dálniční policisté dostávají speciálně vybavená vozidla se špičkovými jízdními vlastnostmi a vysokou úrovní aktivní i pasivní bezpečnosti. Věřím, že nová vozidla přispějí ke zvýšení bezpečnosti provozu na našich dálnicích," uvedl jednatel společnosti Stratos Auto Martin Strakoš během předání v proseckém showroomu.

"Důležitým krokem pro zlepšení podmínek a kvality policejní práce je také pravidelná obměna vozového parku. Jsem rád, že policisté budou moci ve službě využívat taková moderní, bezpečná a rychlá vozidla jako těchto deset BMW," řekl náměstek policejního prezidenta pro ekonomiku pukovník Jaromír Bischof.

"Nová vozidla BMW jak v komerčním provedení, tak i v provedení Policie ČR budou zařazena zejména na dálničních odděleních jednotlivých krajských ředitelství policie a na celorepublikovém útvaru služby dopravní policie, tedy u Speciálního oddělení dohledu Čechy a Morava," dodal ředitel služby dopravní policie plk. Jiří Zlý.

 

Právě se děje

Další zprávy