Praha bude od čtvrtka do neděle v obležení motorkářů. Připravte se na uzavírky ulic i výluky MHD

ČTK ČTK
4. 7. 2018 16:31
Od čtvrtka 5. července do neděle 8. července se bude konat v Praze sraz příznivců Harley-Davidson v rámci 115. výročí této kultovní americké značky. Do Prahy se chystá kolem 60 tisíc motorkářů se svými stroji a v sobotu všechno vyvrcholí spanilou jízdou tisícovek amerických motocyklů centrem města. Budou kvůli tomu uzavřeny některé ulice a dojde i k přerušení několika tramvajových linek. V souvislosti s dalšími uzavírkami kvůli opravám tak vznikne často pro cestující po Praze automobily i MHD neřešitelná situace. Máme pro vás některá doporučení, kterým místům se bude lepší vyhnout.
Loňský sraz přiznivců značky Harley-Davidson byl zřejmě jen slabý odvar toho, co Prahu čeká letos začátkem července
Loňský sraz přiznivců značky Harley-Davidson byl zřejmě jen slabý odvar toho, co Prahu čeká letos začátkem července | Foto: Michaela Danelová

Hlavním centrem oslav bude výstaviště v pražských Holešovicích. Celé čtyři dny se proto uzavře průjezd ulicemi U Výstaviště, Dukelských hrdinů, Partyzánská, Strojnická a Za Elektrárnou.

Ještě na několikanásobně větším množství ulic bude omezena doprava v sobotu kvůli spanilé jízdě. Na jízdu vyrazí podle organizátorů kolem čtyř tisíců motorkářů ve třech vlnách. První by měla startovat už v deset hodin dopoledne. 

Vyjíždět budou z Letné, přes nábřeží Kapitána Jaroše, Hlávkův most a Wilsonovu ulici na Václavské náměstí. Pokračovat budou přes Karlovo náměstí a Masarykovo a Smetanovo nábřeží na náměstí Jana Palacha, kde bude krátká přestávka. Poté motorkáři přejedou Mánesův most a přes Chotkovu ulici zamíří na Letnou a výstaviště.

Podle pražského Dopravního podniku bude také kvůli oslavám od 5. července až do ranních hodin 9. července přerušen obousměrně provoz tramvají v úseku Strossmayerovo náměstí - Výstaviště Holešovice - Nádraží Holešovice.

Tramvajové linky 6, 12, 17, 93 a 94 budou odkloněny, nebo zkráceny. Zavedena bude náhradní autobusová linka X156 v trase Strossmayerovo náměstí - Řezáčovo náměstí - Veletržní - Strojnická a zpět. Návštěvníkům akce podnik doporučuje co nejvíce využívat metro do stanice Nádraží Holešovice, odkud mohou na výstaviště dojít pěšky.

Na oslavy bude dohlížet několik stovek policistů jak dopravní tak pořádkové služby, kriminální policie, cizinecké policie i pyrotechnické a letecké služby. Zaměří se kromě míst oslav také na páteřní dopravní trasy do Prahy, zejména dálnici D1 a D5 nebo pražský okruh. 

 

 

Právě se děje

Další zprávy