Porsche chce dělat auto, které může konkurovat Ferrari

ČTK Radek Pecák ČTK, Radek Pecák
30. 8. 2011 0:33
auto

Dražší a výkonnější supesrpotovní vůz než jaké má dosud ve své nabídce, hodlá vyvinout a vyrábět německá značka Porsche.

Nmeckému listu Süddeutsche Zeitung to řekl generální ředitel společnosti Matthias Müller. Auto se má stát přímou konkurenci pro italské vozy Ferrari.

"Ferrari proplouvá kolem relativně pohodlně a bez nějaké konkurence," řekl Müller. "Je tu stále prostor pro větší sportovní auto," dodal. Cena nového vozu by se podle něj mohla pohybovat od 250 000 do 400 000 eur (zhruba šest až deset milionů Kč).

Pokud by ho Porsche skutečně  začala vyrábět, byl by již osmou modelovou řadou. Dosud Porsche plánovala výrobu jen sedmi modelů.

Porsche by se mělo letos stát desátou značkou německé automobilové skupiny Volkswagen. Automobilka však před časem uvedla, že její začlenění do Volkswagenu se zřejmě zdrží kvůli vyšetřování jejích dvou bývalých čelných představitelů.

Volkswagen, jehož součástí je Škoda Auto, je největší automobilkou v Evropě a do roku 2018 se hodlá stát největším výrobcem automobilů na světě. Firma již koncem roku 2009 koupila v automobilce Porsche podíl 49,9 procenta za 3,9 miliardy eur (94 miliard) Kč.

 

Právě se děje

Další zprávy