Porsche 911 GT3 získají nový motor a pak i povolení k jízdě

Radek Pecák Radek Pecák
20. 3. 2014 8:37
Požáry nových aut způsobil podle zjištění automobilky uvolněný šroub na ojnici v motoru.
Jsou evidované nejméně dva požáry těchto vozů.
Jsou evidované nejméně dva požáry těchto vozů. | Foto: Porsche

Automobilka Porsche svolá do servisu majitele všech 785 dosud vyrobených vozů 911 GT3. Zjistila totiž, že za nedávné požáry několika vozů mohou uvolněné šrouby na ojnici.

Ojnice pak u této nejrychlejší varianty současné generace modelu 911 - z těch, které nemají za číselným označením dodatečné slovo "turbo" - zničila klikovou skříň. Z té unikl olej a při styku s horkými částmi motoru začal hořet.

V tuzemsku se výměna motoru bude týkat čtyř vozů. "Už jsme v kontaktu s klienty, kterých se to bude týkat," uvedla mluvčí Porsche ČR Irena Bandová.

Porsche minulý měsíc všem 785 majitelům letošních GT3 doporučilo, aby s vozem nejezdili.

"Jednotlivá Porsche Centra po celém světě jsou se svými zákazníky v přímém spojení a domlouvají se na konkrétním řešení vzniklé situace. Porsche prohlašuje, že žádný jiný model 911 nebo jiná modelová řada není touto záležitostí zasažena," dodala mluvčí.

Cena modelu GT3 začíná na 137 000 eurech (3,75 milionu Kč). V Německu se vůz začal prodávat v srpnu 2013.

Automobilka v příštím roce očekává zvýšení prodeje na více než 200 000 vozů. Původně měla v plánu překonat tuto hranici až v roce 2018. Loni Porsche zvýšilo prodej o 15 procent na rekordních 162 145 vozů. Porsche je stejně jako česká Škoda Auto součástí největší evropské automobilky Volkswagen.

 

Právě se děje

Další zprávy