Policie si vyzvedla služební off-roady. Land Rovery Defender se hlásí do služby

Policie si vyzvedla služební off-roady. Land Rovery Defender se hlásí do služby
Policie ČR bude mít k dispozici celkem třicet off-roadů, zatím si vyzvedla první desítku.
Jde o modely Land Rover Defender.
Z prvních deseti aut mělo šest speciální matný lak NATO Green.
Vozy mají sloužit především v těžko přístupných oblastech.
Foto: Dajbych
Eva Srpová Eva Srpová
2. 12. 2021 16:58
První desítka asi nejznámější značky terénních aut míří do služeb Policie ČR. Policisté si převzali upravené Land Rovery Defender, celkem jich pořizují třicet. Auta mají sloužit příslušníkům v těžko prostupných oblastech. Většina z nich má speciální matný lak NATO Green.

Policejní Defendery míří z pražského dealerství Dajbych k hranicím Česka a ještě dál. Auta mají sloužit tam, kde se po policistech vyžaduje rychlý přesun v náročných a těžko prostupných oblastech. Většina vozů má být údajně využívaná na zahraničních misích, a to nejen při plnění úkolů v rámci ochrany vnějších hranic EU, ale i v České republice.

"Obdobná terénní vozidla považujeme za nezbytnou součást výbavy Policie ČR, protože policisté, kteří v těžko přístupných a náročných terénech plní své úkoly, musí mít k dispozici patřičné vybavení. Disponovat vozidly, díky kterým můžeme operovat jednak v horských a podhorských oblastech, ale také je můžeme bez obav vysílat do zahraničních misí, je pro nás naprostý základ," uvedl při úterním převzetí vozů vedoucí tiskového oddělení Policie ČR Ondřej Moravčík.

Policisté si pořídili dle rámcové smlouvy flotilu třiceti aut, která jim dodává prodejce Dajbych, specializující se na britské značky Jaguar a Land Rover a také terénní auta.

Dodané Land Rovery Defender 110 v základní výbavě S mají pod kapotou třílitrový šestiválcový diesel. Model je ceněný pro své terénní schopnosti, má velké nájezdové úhly, světlou výšku až 291 mm, brodivost 90 cm, systém
Terrain Response včetně redukční převodovky a uzávěrek mezinápravového a zadního diferenciálu, což se velice hodí při jízdě v těžko přístupných oblastech.

Z prvních deseti policejních aut má šestice speciální matný lak NATO Green, čtyři jsou černá. Došlo také na speciální úpravy dle požadavků klienta, Defendery dostaly výstražné zvukové a rozhlasové zařízení, naviják a vyprošťovací příslušenství, radiostanici, kameru pro pořízení videozáznamu, odolnější potahy sedadel, zatmavená okna, mříž do kufru a další drobnosti. Auto se vyrábí ve slovenské Nitře, úpravy zajistil český prodejce. Vůz, který sloužil jako demo stroj k vyzkoušení, jsme před časem otestovali zde

 

Právě se děje

Další zprávy