Policie po pěti letech dopadla gang, který stočil tachometry u více než 300 aut

ČTK ČTK
25. 2. 2022 16:05
Na podvodníky, kteří stáčeli tachometry u aut z druhé ruky a poté je dál přeprodávali do jednoho z největších autobazarů v ČR, byl podán návrh na obžalobu. Obviněným za podvod hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od pěti do deseti let.
Kancelář prezidenta užívala tento vůz od 19. prosince 2003. Za více než tři roky najezdil pouze necelých padesát tisíc kilometrů.
Kancelář prezidenta užívala tento vůz od 19. prosince 2003. Za více než tři roky najezdil pouze necelých padesát tisíc kilometrů. | Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Děčínští kriminalisté zhruba po pěti letech dokončili vyšetřování případu podvodů se stáčenými kilometry u více než 300 automobilů. Škoda vyčíslená kriminalisty dosáhla zhruba 16 milionů korun. V souvislosti s případem podal vyšetřovatel návrh na obžalobu tří lidí ve věku 29, 43 a 46 let. V tiskové zprávě o tom dnes informovala policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Obviněný šestačtyřicetiletý muž, organizátor trestné činnosti, podle ní pět let na různých místech v zahraničí nakupoval prostřednictvím dalších lidí motorová vozidla. Následně u nich pozměnil stav ujetých kilometrů a dál je přeprodával do jednoho z největších autobazarů v ČR.

"V tuto chvíli máme prokázáno 321 vozidel, u nichž došlo ke stočení kilometrů. Ve většině případů ze všech zakoupených vozidel šlo 90 procent do autobazarů a deset procent přímo ke kupujícím," uvedla Hyšplerová. Škoda vznikla rozdílem mezi cenou, za kterou pachatelé auta nakoupili, a cenou, za kterou je prodali.

Obviněným za podvod hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od pěti do deseti let. Stíhání je vedeno na svobodě.

 

Právě se děje

Další zprávy