Pomáháme a nakupujeme. Policie chce koupit 620 nových SUV, máme jedenáct kandidátů

Martin Přibyl Martin Přibyl
16. 1. 2019 6:02
Policie zoufale potřebuje obnovit svůj vozový park. Jeho zastarávání v minulosti způsobily i stížnosti automobilky Hyundai na to, že bylo výběrové řízení vypsáno na míru domácí Škodovce. V nové soutěži, v níž jde o dodávku 620 nových vozů za 330 milionů korun, jsou podmínky volnější, vybrali jsme jedenáct aut do 800 tisíc korun, která splňují požadavky Policie ČR. Škoda i Hyundai patří nadále k favoritům, se svými auty by ale klidně mohli uspět i další: Kia, Seat nebo třeba Mitsubishi. Podívejte se do přehledu.

V přehledu naleznete vozidla vybraná podle základních parametrů, uváděné ceny nemusí zohledňovat veškerou výbavu vyžadovanou policií. Nehodnotili jsme také to, jestli navržené vozy splňují nároky na vnitřní prostor. Nejedná se tedy o vozy, které se tendru účastní, ale ty, které by se ho zúčastnit mohly. Dá se předpokládat, že řada menších automobilek nebude schopna velkým hráčům (Škoda, Hyundai) konkurovat nabízenými slevami.

Foto: Mitsubishi

Mitsubishi Eclipse Cross

Policii by mohlo vyhovět i stylově laděné Mitsubishi Eclipse Cross. Tedy za předpokladu, že splní požadavky na vnitřní rozměry.

Model 1.5 Turbo 4WD
Výkon 120 kW
Spotřeba 7,7 l / 100 km
Převodovka 8st. CVT
Pohon 4×4
Světlá výška 183 mm
Základní objem kufru 531 l
Užitečná hmotnost 525 kg
Cena 719 850 Kč
 

Právě se děje

Další zprávy