Policie bude pomáhat a chránit v supersportovním BMW i8. Potkáte ho hlavně na moravských dálnicích

Nyní pomáhá a chrání také toto policejní BMW i8. Supersport ale nemá radary ani systém zaznamenávající přestupky, bude hlavně hlídkovat.
Policie bude pomáhat a chránit v supersportovním BMW i8
Ve středu 10. května si Policie ČR převzala v pražském dealerství Invelt hybridní supersport i8. Ten pohání benzinový motor v kombinaci s elektromotory, jede rychlostí 250 km/h a na 100 km/h zrychlí za 4,4 sekundy.
Má typické žlutomodré polepy a majáky, nicméně tím jeho nadstandardní výbava končí. Systém s radary, který by uměl zaznamenat přestupky, mu chybí. Bude především hlídkovat, v tuto chvíli je určeno 25 policistů, kteří mají povolení ho řídit.
"Nechceme v tuto chvíli pořizovat další maskované policejní vozy, chceme být naopak na českých silnicích více vidět a také nám záleží na tom, aby PČR byla vnímána pozitivněji," vysvětlil důvody pořízení tohoto vozu šéf dopravní policie Tomáš Lerch.
Foto: Eva Srpová
Eva Srpová Eva Srpová
10. 5. 2017 20:12
Policie si slavnostně převzala supersportovní BMW i8, které bude mít na půl roku k užívání zdarma. Bude jezdit na Moravě, ale při předání se projelo také v pražských ulicích. Řidiči se nevěnovali řízení a sledovali nás, bylo to skoro na pokutu, zažertoval šéf dopravní policie Tomáš Lerch.

Byli jsme u předání jediného exempláře BMW i8 v barvách české policie. Vůz zamířil na Moravu, kde s ním budou jezdit policejní hlídky na zdejších dálnicích a silnicích. Podívejte se do galerie.

 

Právě se děje

Další zprávy