Pohodlná ojetina za málo peněz? Francouzské sedany dělají po letech dobrou službu

Petr Šikl
31. 5. 2018 11:48
Ne každý potřebuje moderní hatchback nebo kombi. Patříte-li mezi skupinu řidičů upřednostňující komfort před sportovními vlastnostmi a dovedete ocenit klady tříprostorové karoserie, budete s dnešní dvojicí levných sedanů spokojeni.

Dvojice z Francie

Oba toho mají hodně společného. Pocházejí ze země vína a levandule, poskytují slušnou dávku elegance i plavného komfortu, vynikají výtečným poměrem užitek/cena a díky celkové jednoduchosti patří k tomu spolehlivějšímu na trhu. Oba jsou stavěny do podmínek rozvojových trhů, kde řidiči oceňují především schopnosti zdolávat komunikace bez asfaltu, přičemž posádce nechybí nic důležitého.

V roce 2012 přišel Renault s modelem Fluence na trh. Prakticky se jednalo o pokračovatele Meganu Classic, který se v Česku nedokázal nikdy prosadit. Základní cenu držela francouzská automobilka pod hranicí 300 tisíc korun, což okamžitě znamenalo úspěch i u nás. Po voze sahali většinou jedinci, kteří vůz využívali na kratší vzdálenosti. Astronomické nájezdy u Fluence (alespoň v případě benzinových motorů) nečekejte.

Řada majitelů parkuje svůj sedan v garáži a je na něj náležitě hrdá. Za slušné peníze získali vytoužený vůz plnící veškeré jejich potřeby včetně servisní nenáročnosti. Díky tomu se jich mezi ojetinami tolik neobjevuje, důvod prodávat zatím není. To samé platí i o Peugeotu 301, který se navíc chlubí dvojčetem Citroën C-Elysée.

 

Právě se děje

Další zprávy