Podvody, elektromobily, veterány i zmatená vláda: To nej z autorubriky Aktuálně.cz

Martin Přibyl Eva Srpová Martin Frei Jan Matoušek Martin Přibyl, Eva Srpová, Martin Frei, Jan Matoušek
25. 12. 2020 6:58
O čem všem jsme v rubrice Auto psali v roce 2020? Nechali jsme každého z redaktorů sestavit výběr svých top tří článků a jednoho auta navíc a sestavili přehled toho nejzajímavějšího. Podívejte se na něj.
Foto: Jakub Plíhal

Top 3 Martina Přibyla

Dá se s elektromobilem dojet do Chorvatska? Vyzkoušeli jsme to na vlastní kůži
Elektromobily nejsou v současné době ještě řešením pro lidovou mobilitu, to ale neznamená, že se s nimi nedá vyrazit třeba na dovolenou do Chorvatska. Původně to vypadalo jako dost "punkový" nápad, nakonec to ale bylo naprosto bez problémů. Doporučuji vyzkoušet.

Jak vyrobit ekoskandál: Otěr z pneumatik je prý tisíckrát horší než emise dieselu
Britská firma Emission Analytics vydala tiskovou zprávu, v níž vypočítávala hrozivé emise vzniklé opotřebením pneumatik. Zatímco ostatní motoristická média ji nekriticky přebírala, kolega Martin Frei se nad čísly zamyslel. Ukázalo se, že problém to sice horký je, ale v Emission Analytics si malinko "zapřeháněli".

Problém při poruše auta. Nařízení vlády uzavřít obchody platí i pro autoservisy
Na pandemii koronaviru česká vláda tradičně reagovala opatřeními, která spojovala jejich zmatečnost. Během první vlny tak na víkend nesmyslně zavřela i opravny aut. Upřímně doufám, že i můj článek donutil ministry chytit se v polovině března za nos.

 

Právě se děje

Další zprávy