Podvody, elektromobily, veterány i zmatená vláda: To nej z autorubriky Aktuálně.cz

Martin Přibyl Eva Srpová Martin Frei Jan Matoušek Martin Přibyl, Eva Srpová, Martin Frei, Jan Matoušek
25. 12. 2020 6:58
O čem všem jsme v rubrice Auto psali v roce 2020? Nechali jsme každého z redaktorů sestavit výběr svých top tří článků a jednoho auta navíc a sestavili přehled toho nejzajímavějšího. Podívejte se na něj.
Foto: Nikola Motor

Top 3 Martina Freie

Titanic se potápí. Z partnerství s vodíkovou Nikolou už couvá i General Motors
Událostí roku pro mě byla neuvěřitelná blamáž jménem Nikola. Snahu General Motors najít novou a přitažlivější identitu chápu. Méně už drzost, s níž se americkému baronu Prášilovi povedlo nalákat do party firmy jako Bosch a Iveco.

Zaslouží si přežít. Nový VW Golf jede na naftu jako vítr a emise má vzorně čisté
Už jsem ani nedoufal, že mě potěší nějaký nový spalovací motor. Ekologické ohledy je tlačí stále těsněji do kouta, což poslední léta obzvlášť platilo o dieselu. A ejhle, svezení v novém Golfu, později i Octavii 2.0 TDI spojuje čistotu budoucnosti s temperamentem vídaným naposledy před deseti lety.

Jsme moc rychlí a máme klapky na očích. Čeští řidiči očima odborníků a cizinců
Když jsem chystal článek o tom, jak nás jako řidiče vidí cizinci, některým jsem se skoro bál zavolat. Vyhlášený nedostatek ohleduplnosti se sice potvrdil, přesto mě překvapilo, že jsme si jinak odnesli docela dobré vysvědčení. Podle Petera z Dánska to platí dokonce i ve vztahu k cyklistům, který je prý u nich vyhrocenější.

 

Právě se děje

Další zprávy