Podívejte se do interiéru nové Škody Scala. Má největší dotykový displej ve své třídě

Koncept interiéru vychází ze Škody Vision RS. Na detaily se podívejte do galerie.
Foto: Škoda Auto
Martin Přibyl Martin Přibyl
29. 11. 2018 11:45
Zhruba týden před oficiální premiérou Škody Scala v izraelském Tel Avivu ukázala automobilka první fotografie interiéru nového auta. Novinka má v nabídce značky nahradit model Rapid Spaceback a stát se konkurentem Volkswagenu Golf nebo Fordu Focus.

Podoba interiéru vychází z konceptu Vision RS, který Škoda představila na pařížském autosalonu. "Nová Škoda Scala je prvním sériovým vozem, v němž realizujeme náš nový koncept interiéru a spolu s novými barvami a materiály zavádíme i modernizovaný designový jazyk," říká vedoucí designu interiéru u Škodovky Norbert Weber.

Středobodem nové palubní desky je tak volně stojící 9,2" displej, o němž Škoda tvrdí, že je největší v rámci celé třídy. Umístěn je tak, aby na něj dobře viděl jak řidič, tak spolujezdec. Linka pod ním tvarově odkazuje na kapotu vozu, a navíc má poskytnout oporu pro ruku, když ho šofér nebo pasažér budou ovládat.

Podle tiskové zprávy si designéři také dali záležet na tom, aby byl dobře v dosahu i panel klimatizace a s ním tlačítka pro ovládání parkovacího asistentu, systému stop-start a volby jízdního režimu.

Interiér auta pak mají opticky rozšiřovat výdechy klimatizace dovedené až ke dveřím a chromovaná linka, která probíhá přes celou čelní stranu palubní desky.

V porovnání s Rapidem má Scala přinést také zlepšení vnímané kvality. Škoda v tiskové zprávě informuje o tom, že budou použity měkčené plasty. A to na přístrojové desce i výplních předních dveří. Dostanou navíc specifickou krystalickou strukturu. Připomeňme, že Rapid nebo Fabia mají interiér z tvrdých plastů.

 

Právě se děje

Další zprávy