Pewag vyrobí přes 400 tisíc sněhových řetězů

Zbyněk Klíč
11. 11. 2011 6:08
K nejvzdálenějším odběratelům sněhových řetězů z Pewagu patří Japonsko, velká poptávka je také v USA
Foto: Radek Pecák

Prvním rokem vyrábí světová jednička ve výrobě řetězů značka Pewag veškeré sněhové řetězy pro osobní vozy v České Třebové. Letos se zde počítá s výrobou 420 tisíc párů sněhových řetězů, z nichž je pětadevadesát procent určeno pro export.

K nejvzdálenějším odběratelům patří Japonsko, velká poptávka je také v USA. Z evropských zemí směřuje největší část exportu do Rakouska a Francie.

V České Třebové se vyrábí dvaadvacet typů sněhových řetězů pro osobní vozy, v současné době je nejprodávanějším typem Pewag Snox.

Některé produkty společnost vyrábí také v závodě ve Vamberku. Kromě sněhových řetězů pro osobní vozy patří do sortimentu značky také sněhové řetězy pro autobusy a veškerá užitková, nákladní i terénní vozidla, například traktory.

Pod stejnou značkou jsou vyráběny také technické, dopravníkové a ochranné řetězy a speciální program pro armádu. Celkově patří Pewag s dvaadvaceti prodejními a šesti výrobními závody na dvou kontinentech (v Evropě a v Americe) mezi světově nejsilnější společnosti v oblasti výroby řetězů.

 

Právě se děje

Další zprávy