Peugeot přestěhoval lva. Nyní "bydlí" uprostřed chladiče

Radek Pecák Radek Pecák
11. 9. 2014 6:55
Jarní novinka značky, kolínský minivůz 108, měla ještě logo lva umístěné na kapotě.
Logo se po letech vrací doprostřed mřížky chladiče.
Logo se po letech vrací doprostřed mřížky chladiče. | Foto: Aktuálně.cz

Po dlouhých letech, kdy si lev tvořící tradiční logo značky Peugeot hověl na kapotách vozů této francouzské automobilky, se kočkovitá šelma vrací zpět doprostřed mřížky kryjící chladič.

Tam býval naposledy v dobách, kdy Peugeot nabízel svým zákazníkům například modely 206 či 406. Ještě na jaře přitom Peugeot představil novou generaci svého minivozu z Kolína - Peugeot 108 -, který má stále ještě lva na kapotě.

Na jaře představený Peugeot 108 má lva umístěného ještě na kapotě.
Na jaře představený Peugeot 108 má lva umístěného ještě na kapotě. | Foto: Radek Pecák

Prvním modelem, na kterém je tato změna viditelná, je 508 - v současnosti nejluxusnější vůz značky. Ten se právě začíná prodávat v modernizované verzi.

Auto také získalo nové světlomety. Ty mohou být nově celé sestavené z LED diod, jak zadní, tak i přední. Kvůli tomu z nabídky vypadla xenonová světla.

Nejluxusnější Peugeot současnosti, model 508, podstoupil facelift.
Nejluxusnější Peugeot současnosti, model 508, podstoupil facelift. | Foto: Radek Pecák

Uvnitř přibyl například dotykový displej, ve výbavě může být nyní rovněž sledování vozů v takzvaném mrtvém úhlu nebo zadní parkovací kamera.

Pod kapotu vozu se postupně začnou dostávat nové motory. Již nyní se nabízí zážehová šestnáctistovka s výkonem 165 koňských sil, příští rok pak budou na výběr i dva nové dieselové agregáty. Jejich zdvihový objem válců je rovné dva litry. Mohou být naladěny buď na výkon 150, nebo 180 koňských sil.

Ceny vozu sedan v základní výbavě Acces začínají nyní na částce 594 000 Kč. Srovnání s konkurenční Škodou Superb a zcela novým Volkswagenem Passat naleznete zde.

 

Právě se děje

Další zprávy