Peugeot omladil model 208. Má nejlepší spotřebu na světě

Radek Pecák Radek Pecák
24. 6. 2015 9:36
Automobil v nové podobě a hlavně s novými motory se začíná v České republice prodávat za ceny od 245 tisíc korun.
Vůz má nyní například širší masku chladiče.
Vůz má nyní například širší masku chladiče. | Foto: Peugeot

Po třech letech od začátku výroby vozu 208 přichází francouzská značka se lvem ve znaku s jeho modernizací. Automobil v nové podobě a hlavně s novými motory se začíná prodávat v České republice za ceny od 245 200 Kč.

Takzvaná řada 2 je pro automobilku Peugeot tou klíčovou. Od dvacátých let minulého století do současnosti se vozů s číslovkou 2 na počátku označení prodalo 17 milionů, přičemž jen samotný model 206 k tomuto počtu přispěl celkem 7,6 milionu kusů.

Automobil získal při faceliftu nový vzhled přídě, kde dominuje širší maska chladiče. Za příplatek může zákazník získat takzvaný personalizační paket exteriéru, který pak vozu dodá skutečně neotřelý vzhled. Může být buď v bílé, nebo žlutozelené barvě.

Samočinný parkovací asistent není v této třídě obvyklou součástí výbavy.
Samočinný parkovací asistent není v této třídě obvyklou součástí výbavy. | Foto: Peugeot

Do výbavy se nyní (kromě systému Active City Brake zajišťující samočinné brzdění při městských rychlostech) dostává také parkovací kamera a samočinný parkovací asistent.

Peugeot samozřejmě také podstatně obměnil portfolio motorů. Zákazník si tak může koupit nový Peugeot 208 s tříválcovým turbomotorem 1,2 (výkon je 110 koní), který nedávno získal ve své kategorii ocenění Motor roku, nebo také turbodieselem 1,6, který je ve výkonové variantě 100 koní se spotřebou rovné tři litry na sto kilometrů a emisemi CO2 na 1 kilometr 79 gramů světovým rekordmanem.

V základní výbavě automobilu, který se bude nabízet rovněž s novými strukturovanými (matnými) barvami, je šest airbagů, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, palubní počítač, elektrické ovládání předních bočních okének a výškově nastavitelné sedadlo řidiče.

Facelift získala i dodávka Partner

Peugeot současně začíná s prodejem modernizovaného užitkového vozu Partner, ať už ve variantě pro přepravu nákladů, nebo jeho osobní verze. I on získal nový design nárazníku a osobní varianta rovněž nové motory splňující emisní normu Euro 6. U užitkových vozů přijde obměna motorové palety na řadu až příští rok.

Osobní verze se bude nadále nabízet i s touto "terénní" vizáží.
Osobní verze se bude nadále nabízet i s touto "terénní" vizáží. | Foto: Peugeot

V nabídce nadále zůstává i elektromobil s dojezdem 170 kilometrů.

Peugeot Partner Furgon má nyní základní cenu 259 900 Kč, osobní s označením Tepee, která zůstává k mání i v "oplastované" variantě Outdoor, se bude prodávat od 335 000 Kč. Tento vůz má pod kapotou benzinový motor 1,6 s výkonem 98 koní a seznam prvků výbavy zahrnuje například dva airbagy, elektrické stahování předních oken, centrální zamykání, světla pro denní svícení a rezervní kolo.

 

Právě se děje

Další zprávy