Prostorná MPV pomalu pořídíte jen v bazaru. Pět tipů na nejlepší ojetá rodinná auta

Tomáš Starý
19. 11. 2018 6:02
Jak se mění vkus kupujících, mění se i nabídka aut. Zatímco ještě před deseti lety bylo velkoprostorové MPV nedílnou součástí nabídky každého výrobce působícího na evropském trhu, dnes většina značek tuto kategorii opustila a soustředí se spíše na crossovery a SUV. Vždyť i takový Renault Espace, zakladatel této třídy v Evropě, se změnil v méně praktický crossover.

Na trhu ojetin ale zůstalo několik povedených MPV, která rozhodně stojí za úvahu. A protože zájem o tato auta v početnějších rodinách byl, je a vždycky bude, překvapivě si velice dobře drží cenu. Už je ale problém vybrat aspoň pět aut, která jsou v této kategorii nejlepší. Pojďme se na ně podívat.

Pokud by vás zajímalo, za kolik se dají pořídit nová MPV na trhu, najdete je v tomto přehledu.

Foto: Ford

Ford S-Max/Galaxy

Jestli nechcete nad ničím přemýšlet a váš rozpočet je poměrně velkorysý, najděte si mladý Ford Galaxy s motorem 2.2 TDCI o výkonu 200 koní a automatickou převodovkou. To je vážně nejlepší auto v téhle kategorii, a i když za něj dáte přes tři sta tisíc, budete spokojeni. Galaxy (a o trochu menší S-Max) vycházejí z Mondea a používají prakticky totožné motory. Obrovským bonusem těchto MPV je, že jezdí nezvykle dynamicky a mají velmi dobré jízdní vlastnosti. Tatínkové tak nebudou za jejich volantem strádat, zatímco vezou ženu a pět rozjívených capartů.

 

Právě se děje

Další zprávy