Pekelně drahé opojení rychlostí: Osm nejdivočejších pirátů evropských silnic

Martin Přibyl Martin Přibyl
19. 2. 2020 6:06
Opovážíte se porušit rychlostní limit? A pokud ano, o kolik kilometrů za hodinu? Zástupci německého srovnávače autopůjčoven Happycar a vyhledávače prázdninových domů Home To Go sestavili žebříček řidičů, kteří si s něčím podobným rozhodně hlavu nelámali. Podívejte se na osm případů s největší policií nebo jinak prokázanou rychlostí na evropských silnicích.
Foto: Porsche

6. Porsche 911: 297 km/h

O něco novější případ se stal v březnu 2016 na dálnici u španělského Madridu, šestatřicetiletý řidič tam uháněl v Porsche 911 rychlostí 297 kilometrů za hodinu na osmdesátce, když ho zachytil maskovaný policejní radar. Okolnosti pro něj navíc rozhodně nebyly příznivé: auto nebylo pojištěné a sám k jeho řízení neměl patřičné oprávnění. Kvůli zdravotnímu postižení jedné nohy měl povoleno řídit jen speciálně upravené vozy a nepřekročit přitom rychlost 100 km/h. 

Podle webu Autofacil.es řidiči hrozilo vězení tři až šest měsíců a odebrání řidičského průkazu na čtyři roky. Happycar ale uvádí, že nakonec provinilec zaplatil pokutu 3600 eur (takřka 90 000 korun) a dostal roční zákaz řízení.

 

Právě se děje

Další zprávy