Ovladatelná Fiesta ST, divoký Focus RS, rozevlátý Mustang. Sportovní fordy jsme zkoušeli na okruhu

Ondřej Běhal
22. 9. 2017 13:50
Ford jako jediná automobilová značka nabízí v Česku sportovně laděná auta se všemi typy pohonu - předních, zadních i všech kol. Na závodní trati autodromu v Mostě jsme je mohli všechny vyzkoušet a porovnávat mezi sebou. Podívejte se do grafiky, která auta se nám na okruhu líbila a se kterými jsme se prali.

Podrobné recenze vozů značky Ford si můžete přečíst zde.

Mustang

Kupé Ford Mustang na okruhu příjemně překvapilo. I se zapnutým stabilizačním systémem vás auto nechá po prudkém sešlápnutí plynu za výjezdu z oblouku efektně rozevlát záď. Nechybí sportovní režim a speciální nastavení na závodní trať. Přesto, že nejde o žádného drobečka, dají se díky pohonu zadních kol zatáčky projíždět rychle. Pokud chcete zajíždět rychlá kola, musíte být na plynu trochu citliví, aby zadní kola nebyla ve smyku moc často. Příjemně překvapily brzdy, které bez vadnutí zvládaly i ostré závodní tempo. Pětilitrový osmiválec má nádherný zvuk i zátah.

Ford Mustang Fastback, tedy kupé, se aktuálně prodává od 1 065 000 korun s motorem 2.3 EcoBoost, který jsme na okruhu nezkoušeli a od 1 190 000 korun za verzi s pětilitrovým osmiválcem. Na podzim začnou objednávky na modernizovanou verzi modelu. Prodejci mají na skladě ještě 120 aut před faceliftem, na tyto skladovky je možné vyjednat zajímavé slevy.

 

Právě se děje

Další zprávy