Ovladatelná Fiesta ST, divoký Focus RS, rozevlátý Mustang. Sportovní fordy jsme zkoušeli na okruhu

Ondřej Běhal
22. 9. 2017 13:50
Ford jako jediná automobilová značka nabízí v Česku sportovně laděná auta se všemi typy pohonu - předních, zadních i všech kol. Na závodní trati autodromu v Mostě jsme je mohli všechny vyzkoušet a porovnávat mezi sebou. Podívejte se do grafiky, která auta se nám na okruhu líbila a se kterými jsme se prali.

Podrobné recenze vozů značky Ford si můžete přečíst zde.

Foto: Ford

Fiesta ST

Nejmenší člen rodiny sportovních  fordů, Fiesta ST, přinesl nejpříjemnější překvapení. Autíčko s pohonem předních kol je na okruhu krásně ovladatelné. Nedotáčivost uprostřed oblouků se dařilo parádně eliminovat lehkým ubráním plynu, v tu chvíli se Fiesta ST stočila dovnitř zatáčky a pod plynem se s ní dalo rychle vyjíždět. Dokonce jsme se s ní drželi některých kolegů v několikanásobně silnějším Mustangu. Fiesta se vrhala do zatáček nadšeně, statečně a hbitě. Motor 1.6 EcoBoost sice není žádný trhač asfaltu, ale s podvozkem si dokonale rozumí.

Škoda, že tenhle model už končí. Importér už ze svých stránek stáhl ceník a posledních pár kusů objevíte u prodejců. Příští rok na jaře se ukáže Fiesta ST nové generace.

 

Právě se děje

Další zprávy