Oprava vozu Mr Beana stála skoro milion liber

ČTK Radek Pecák ČTK, Radek Pecák
10. 2. 2013 7:22
Pojišťovna se nemohla rozhodnout, zda raději koupit nové auto, nebo vrak opravovat
Foto: Facebook

Při pohledu na vrak svého vozu McLaren F1 určitě nebylo před půldruhým rokem známému komikovi Rowanu Atkinsonovi, známému jako Mr Bean,  příliš veselo.

Nakonec se ukázalo, že ještě smutnější bude pojišťovna. Havárie tento nejmenovaný pojišťovací ústav přišla na rekordních 910 000 liber (27 milionů korun). Podle britských listů je to největší částka vyplacená v Británii v rámci havarijního pojištění.

Takto vypadal vůz po zakoupení, i když byl samozřejmě v jiné barvě
Takto vypadal vůz po zakoupení, i když byl samozřejmě v jiné barvě | Foto: Aktuálně.cz

Atkinson narazil v srpnu 2011 u Haddonu v hrabství Cambridgeshire do stromu. Osmapadesátiletý herec měl zraněné rameno, ale rychle se zotavil. Jeho exkluzivní vůz utrpěl větší škody: poškozena byla především zadní část McLarenu.

Ta ukrývá má šestilitrový motor a díky němu může vůz dosáhnout rychlosti až 380 kilometrů v hodině.

Oprava trvala rok

Po havárii byl vůz byl odvezen do firemních dílen ve Wokingu, kde se mu mechanici věnovali skoro rok. Nejmenovaná pojišťovna prý zvažovala, zda má zaplatit opravy, nebo koupit nový vůz, ale nakonec došla k závěru, že oprava bude lacinější.

Přední část dopadla ještě relativně dobře
Přední část dopadla ještě relativně dobře | Foto: Facebook

Atkinson, který je známý láskou k rychlým vozům, koupil McLaren F1 v roce 1997 za 640 000 liber. Nicméně McLaren těchto aut od roku 1992 vyrobil jen 64 exemplářů a cena Atkinsonova vozu mezitím podstatně stoupla. Loni se stejný model v dobrém stavu prodal za 3,5 milionu liber (104 miliony korun).

Celkový účet 910.000 liber je třikrát větší, než dosavadní rekordní částka, kterou jiná pojišťovna vyplatila v roce 2010.

Rowan Atkinson je jinak považován za dobrého řidiče
Rowan Atkinson je jinak považován za dobrého řidiče | Foto: Reuters

Pojišťovna ale nyní část peněz chce zpět. Podle deníku Daily Mail ale Atkinson doplatí na havárii zvýšením pojistného. List cituje experty, kteří odhadují, že po nákladné havárii se Atkinsonovo pojistné zvýší až na 60 000 liber (1,8 milionu korun) za rok.

 

Právě se děje

Další zprávy