Opel zveřejnil ceny Zafiry Tourer pro český trh

Zbyněk Klíč
14. 12. 2011 8:54
Ceny Opelu Zafira Tourer začínají na 449 900 korunách, nejlevnější turbodiesel přijde na 525 900 korun
Foto: Opel

Opel zveřejnil kompletní český ceník Zafiry Tourer. Nová generace MPV je k dispozici ve třech stupních výbavy. Ceny začínají na částce 449 900 korun, Zafira Tourer je v tomto případě poháněna atmosférickým motorem 1,8 s výkonem 85 kW. Nejlevnější turbodiesel - 2,0 CDTI o výkonu 81 kW - přijde na 525 900 korun.

Při uvedení na český trh bude Zafira vybavena čtyřmi zážehovými a třemi vznětovými motory. Benzinová řada je prozatím tvořena čtyřválci, atmosférickým 1,8 (85 kW a 103 kW) a přeplňovaným 1,4 Turbo (88 kW a 103 kW). Z dieselových motorů jsou nabízeny tři výkonové verze motoru 2,0 CDTI s 81 kW, 96 kW a 121 kW. Variantu s 96 kW je možné pořídit i v úsporném provedení ecoFLEX.

Základní výbava Essentia nabízí přední, boční a hlavové airbagy, aktivní opěrky hlavy předních sedadel, rádio CD 300 se čtyřmi reproduktory, elektricky ovládaná přední okna, elektricky ovládaná a vyhřívaná zpětná zrcátka, manuální klimatizaci, výškově nastavitelné sedadlo řidiče a centrální zamykání s dálkovým ovládáním. Automobil stojí na ocelových kolech o velikosti 16".

Stupeň Enjoy je o dvacet tisíc korun dražší a je vylepšen o komfortní tříramenný volant s chromovanými prvky, rádio CD 400 se sedmi reproduktory, tempomat, přední loketní opěrku, osvětlení pod řadicí pákou, černé střešní ližiny a kryt zavazadlového prostoru. Ráfky jsou v tomto případě strukturované, 17 palců velké.

Cosmo stojí o dalších šedesát tisíc korun více. Výbava je rozšířena o třetí řadu sedadel, elektrickou parkovací brzdu, asistent pro rozjezd do kopce, dvouzónovou automatickou klimatizaci, palubní počítač včetně kontrolního systému sedmi sedadel, elektrické ovládání zadních oken, dešťový senzor, volant potažený kůží a automatické přepínání světel s detekcí tunelu.

 

Právě se děje

Další zprávy