Opel už ví, jaká bude cena nové astry s karosérií kombi. Prodej začne na jaře

Radek Pecák Radek Pecák
11. 1. 2016 13:36
Příplatek ve výši 25 tisíc korun si budou účtovat dealeři značky Opel v tuzemsku za novou generaci vozu Opel Astra Sports Tourer. Dealeři již nyní mohou začít přijímat první objednávky na tento automobil.
Foto: Opel

Minimálně 344 900 Kč si bude muset připravit zájemce o nový Opel Astra Sports Tourer. Zmíněná cenovka se týká automobilu v základní výbavě a s benzinovým motorem 1,4 (100 koní).  

Cenový rozdíl v porovnání se stejně vybavenou a výkonnou astrou, avšak s karosérií hatchback, činí vždy 25 000 Kč. Na setkání s novináři to prozradil mluvčí tuzemského zastoupení Opelu Martin Hejral.

Současná Astra Sports Tourer se prodává od 335 900 korun a aktuálně jde po Dacii Logan MCV a korejských vozech Kia cee´d SW a Hyundai i30 kombi o čtvrtý nejdostupnější vůz kategorie, jak se můžete přesvědčit v přehledu všech kombi nižší střední třídy do 400 tisíc korun.

Základní výbava novinky bude obsahovat stejné prvky jako hatchback, který už se prodává, a zde si můžete přečíst jeho podrobný test. Ve voze tak bude namontována manuální klimatizace, šestice airbagů, rádio, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, elektricky ovládaná a vyhřívaná zpětná zrcátka a sada na opravu pneumatik. Kombi bude mít navíc střešní ližiny a velmi prakticky rozdělené opěradlo zadních sedadel v poměru 40:20:40.

Délka auta je téměř shodná s končící generací. Aktuálních 4702 milimetrů je jen o čtyři milimetry více. Výrazně však narostla přepravní kapacita. Při dvoumístné konfiguraci bude dovnitř možno naložit až 1630 litrů, což je o osmdesát více než nyní.

Podstatný rozdíl je také ve hmotnosti nového a starého kombíku. Konstruktérům se u některých verzí a motorizací podařilo ušetřit celé dva metrické centy, tedy 200 kilogramů.

Další podrobné informace o novém Opelu Astra Sports Tourer přinese online deník Aktuálně.cz krátce po polovině února, kdy se koná ve Španělsku mezinárodní jízdní prezentace tohoto vozu.

 

Právě se děje

Další zprávy