Opel se vrací k závodům a rallye

Tomáš Rybecký
28. 11. 2012 23:14
Německá automobilka Opel ohlásila návrat do motoristického sportu
Foto: Opel

Opel opět zaútočí v motoristickém sportu. S novým modelem Opel Adam se automobilka vrátí do mezinárodního programu automobilových soutěží a s novou Astrou OPC i na okruhy v Německu.

Německá automobilka chce navázat na svou úspěšnou tradici v motorsportu. Největší úspěchy Opel zaznamenal v rallye v 70. letech s modely Ascona s Walterem Röhrlem za volantem. Řadu titulů pak Opel získal v seriálech DTM a ITC v 90. letech. 

Současným cílem pro Opel je vytvoření nového programu automobilového sportu, který by oslovil zákazníky novými technickými řešeními a zároveň podpořil mladé ambiciózní jezdce v rozvíjení jejich talentu. Mladíkům v Evropě pomůže ve spolupráci s ADAC do německého seriálu ADAC Rallye Masters.

Tam Opel vytvoří novou kategorii ADAC Opel Rallye Cup, v níž budou mladí talenti soutěžit ve vozech Opel Adam. Připraven je speciální bodovací systém „junior rallye" pro piloty do 27 let a jako motivace peněžité odměny pro vítěze.

Na okruhy v kategorii cestovních vozů se Opel vrací s novým modelem Astra OPC. Astra OPC bude od sezony 2013 k dispozici v závodní verzi pro vytrvalostní mistrovství VLN, které je nejpopulárnějším okruhovým seriálem pro amatérské závodníky v Evropě. Astry OPC budou závodit i v rámci vlastního značkového poháru Astra OPC Cup. Vrcholným podnikem sezony bude vytrvalostní závod na 24 hodin na okruhu Nürburgring.

Opel Astra OPC
Opel Astra OPC | Foto: Opel

 

Právě se děje

Další zprávy